xcounter
#

Заступник міністра оборони назвав причину затримки Державного оборонного замовлення-2020

1175
Фото: 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького
Фото: 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького

Попри затримку ДОЗ-2020, ситуація не критична й більшість заходів на сьогодні профінансовано, запевняє заступник міністра оборони Олександр Миронюк

Затримка фінансування Державного оборонного замовлення-2020 пов’язана з негативними наслідками неузгодженості дій попереднього Уряду, а також його зміни в цьому році, зазначив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк в інтерв’ю "Оборонно-промисловому кур’єру".

На жаль, нам поки що не вдається позбавитися від суб’єктивних факторів, що негативно позначаються на строках введення в дію Державного оборонного замовлення", – прокоментував ситуацію Миронюк.

За його словами, фінансування за ДОЗ має здійснюватися вчасно та з початком року. Водночас заступник міністра зауважив, що ситуація наразі не критична й станом на сьогодні більшість заходів за ДОЗ профінансовано.

Читайте також: Як РФ застосовує ССО проти України
Беспилотник Spectator M1
У червні 2020 року модернізовані БПЛА Spectator-M1 вперше були поставлені ЗСУ (фото)

Миронюк зазначив, що проєкт Закону України "Про оборонні закупівлі", який наразі розглядається у Верховній Раді, встановить новий порядок планування закупівель.

"Після його прийняття буде необхідно розробити декілька підзаконних актів на підтримку його реалізації. Ми готові до цієї роботи", – стверджує заступник міністра оборони.

Читайте також: США та РФ проводять ядерні перемовини у Відні: що чекати