xcounter
#

Де зараз стоять Ту-95МС і Ту-160, які 10-11 жовтня били ракетами по Україні (фото)

43329
Рашистські бомбардувальники Ту-160 на аеродромі "Оленья", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистські бомбардувальники Ту-160 на аеродромі "Оленья", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Рашисти розмістили свою стратегічну авіацію так, щоб з опорою на один і той же аеродром одночасно і погрожувати НАТО, ідалі обстрілювати нашу землю

ЗМІ Норвегії на цьому тижні опублікували супутникові знімки, які свідчать – росіяни перебазували мінімум сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та мінімум чотири стратегічні бомбардувальники Ту-95МС на аеродром "Оленья" на Кольському півострові, за 100 км від міста Мурманск, головної бази Північного флоту ВМФ РФ. Про це пише польський портал Defence24.

Рашистські бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС на аеродромі "Оленья", жовтень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Для нас географічна позначка "аеродром "Оленья"" уже знайома. Бо якщо опиратись на повідомлення Міноборони України та ГУР МОУ, саме з цього летовища рашисти здіймали в повітря свої стратегічні бомбардувальники для ракетних ударів по нашій цивільній інфраструктурі 10-11 жовтня цього року. Тим більш, були повідомлення про те, що орки перекинули свої сім Ту-160 на "Оленья" ще на початку жовтня 2022 року, коли якраз готували нову атаку проти нашої країни.

Читайте також: Нарешті з'явилась точна відповідь на питання скільки ракет залишилось у РФ: найголовніші висновки

Але от для західних ЗМІ сам факт перебазування рашистських бомбардувальників на північ РФ викликає певний ажіотаж. Бо так виходить, що орки зуміли розмістити свою стратегічну авіацію так, щоб загрожувати не тільки Україні, але й також "північному флангу" НАТО, напередодні навчань "Стійкий полудень" - Steadfast Noon, присвячених застосуванню ядерної зброї.

Рашистські Ту-160 на аеродромі "Оленья" напередодні ракетної атаки по Україні 10-11 жовтня, зображення з відкритих джерел

З іншої сторони, тут варто зробити такий висновок. Росіяни вимушені "маневрувати" так, щоб 7 стратегічних бомбардувальників Ту-160 та лише 4 бомбардувальники Ту-160 мали загрожувати одночасно й Україні, й "північному флангу" НАТО. Схоже, це максимальна кількість стратегічних бомбардувальників, які РФ може одночасно підняти у повітря.

Читайте також: Ядерні навчання НАТО "Стійкий полудень": що буде відпрацьовувати Альянс з 17 жовтня