xcounter
#

Де для HIMARS є цілий дивізіон російських С-300 чи С-400 і низка інших цікавих цілей

8112
ЗРК, фото ілюстративне
ЗРК, фото ілюстративне

Цей аеродром знаходиться всього за 30 км від кордону з Україною

Нові супутникові знімки військового аеродрому "Зябровка", що в Білорусі, свідчать про таке – там розташована низка цікавих цілей, про це пишуть зокрема у "Беларускі Гаюн" з посиланням на знімки, опубліковані військовим аналітиком Конрадом Музикою.

Так, завдяки знімкам супутника Airbus можна визначити, що станом на 7 січня 2023 року на аеродромі перебував аж цілий дивізіон з 9 зенітних ракетних комплексів С-300/C-400, зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцирь-С1", декількох радарів та вантажівок.

Читайте також: Навчання армій РФ та Білорусі "Щит Союзу" та "Захід", як маркер можливо вторгнення: коли проходять ці навчання

У "Беларускі Гаюн" окремо також наголошують на такому – що раніше в "Зябровкє" була помічена така техніка, як зокрема низьковисотні виявники 5Н66, радіолокатор підсвітки та наведення 92Н6Е тощо.

Тож РФ продовжує використовувати цей аеродром як базу для своєї техніки – раніше туди, наприклад, часто прилітали гелікоптери Ми-26, які перекидали техніку російських збройних сил.

До речі, останнім часом Білорусь не тільки виступає "майданчиком" для військових та техніки РФ, але ймовірно й допомагає отримати "підсанкційні" компоненти – так, окупанти цілком можуть "перетворювати" білоруські ноутбуки на необхідні їй західні компоненти, створивши таким чином черговий "обхідний шлях" для отримання необхідних комплектуючих.

Читайте також: Білорусь підняла на навчання танковий батальйон та знову відпрацьовує форсування