xcounter
#

Як РФ "перетворює" білоруські ноутбуки на необхідні їй західні компоненти

4935
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

РФ хоче за допомогою Білорусі обходити санкції на постачання компонентів від західних виробників

Білорусь стає "технологічним хабом" для РФ і допомагає їй отримати необхідну елементну базу в "обхід" санкцій – такий висновок можна зробити з інформації, яку розповів білоруський громадський діяч керівник "Білого легіону" Сергій Бульба в ефірі телеканалу "Еспресо".

На відео з 59:20

Читайте також: Білорусь підняла на навчання танковий батальйон та знову відпрацьовує форсування

Так, ще минулого року в Білорусі "з помпою" презентували так званий "перший вітчизняний ноутбук", який збирається на заводі "Горизонт" і має лише 12% білоруських компонентів.

На презентації цього ноутбука навіть Лукашенко визнав, що дав задачу "розумним людям "пошататися" по світу і знайти найкраще з того, що ми поки не можемо створювати, процесори, програмне забезпечення". Тож серед "начиння" цього ноутбука – процесори від Intel та інші західні компоненти, а власне "білоруський" там тільки корпус.

лукашенко ноутбук
Лукашенко з новим "білоруським" ноутбуков, в якому з білоруського - лише корпус

І що цікаво – як стверджує Бульба, робітники заводу "Горизонт", на якому збирається цей ноутбук, кажуть, що на завод поставляється значно більше західних комплектуючих, аніж потрібно для виробництва ноутбуків.

З усього цього не виключено, що ці "зайві" компоненти Білорусь буде переправляти РФ, яка має в низці зразків своєї зброї, зокрема і в ракетах, західні комплектуючі. І ці білоруські ноутбуки стануть таким собі хитрим обхідним шляхом, щоб РФ в обхід санкцій могла отримувати частину необхідних компонентів.

Читайте також: Білорусь за 11 років так і не виконала свій план на десять батарей ЗРК "Тор-М2К"