xcounter
#

Білорусь за 11 років так і не виконала свій план на десять батарей ЗРК "Тор-М2К"

5261
ЗРК "Тор-М2К"
ЗРК "Тор-М2К"

У своїх бажаннях міноборони РБ "промахнулося" аж на чотири батареї

Білорусь отримала від РФ чергову батарею зенітних ракетних комплексів "Тор-М2К". Про це вчора, 22 грудня, розповіли у міноборони Республіки Білорусь, водночас 23 грудня оборонне відомство країни оприлюднило відео з ешелоном, який доставив техніку.

Як стверджується у повідомленні МО РБ, ця партія ЗРК була передана у рамках "існуючого міжурядового договору про військово-технічне співробітництво Білорусі та РФ". Відзначається, що "найближчими днями комплекси надійдуть до з’єднань і військових частин, для яких вони призначені".

Читайте також: Рашисти пригнали в Україну свої "арктичні" ЗРК "Тор-М2ДТ" з Північного флоту

Як уточнюють у "Беларускі Гаюн", які відстежують рух техніки по території країни, батарея цих ЗРК прибула на станцію "Локомотивное депо", що в Барановичах, а згодом техніка поїхала у розташування 120-ї зенітної ракетної бригади.

зрк Тор-М2К білорусь
ЗРК "Тор-М2К" в Білорусі

Загалом щодо ЗРК "Тор-М2К", то перші такі машини Білорусь отримала ще 11 років тому – у грудні 2011 року. Тоді ж один з колишніх заступників міністра оборони країни розповів про амбітні плани отримати до 2020 щонайменше десять батарей цих ЗРК. Втім, включно з батареєю ЗРК, про яку йдеться у цій новині, наразі Білорусь має всього шість батарей "Тор-М2К" або ж два дивізіони цих ЗРК.

Читайте також: ЗРК "Тор-М2" окупантів "промазав" ракетою по безпілотнику ЗСУ і отримав за свою помилку від M777