xcounter
#

Рашисти пригнали в Україну свої "арктичні" ЗРК "Тор-М2ДТ" з Північного флоту

11053
Рашистський зенітно-ракетний комплекс "Тор-М2ДТ", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський зенітно-ракетний комплекс "Тор-М2ДТ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Окупанти мають в своєму розпорядженні дещо більше десятка машин цього типу

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – російські окупанти в Україні почали використовувати зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2ДТ", розміщені на шасі гусеничних зчленованих тягачів ДТ-30ПМ та адаптовані для використання в умовах арктичного клімату. Про це пише польський портал Defence24.

На якому саме напрямку використовуються такі ЗРК, кремлівські пропагандони "світити" не стали. Але навряд чи може бути мова про масоване застосування "арктичних" "Тор-М2ДТ", станом на 2020 рік рашисти мали лише 12 ЗРК цього типу.

Читайте також: Щоб загиджувати нашу землю своїми мінами, рашисти використовують систему "Земледелие"
Російський "арктичний" ЗРК типу "Тор-М2ДТ" під час війни проти України, грудень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Зазначається, що такі комплекси досі мала на озброєнні лише 80-та мотострілецька бригада берегових військ Північного флоту ВМФ РФ. На такі ЗРК покладалось завдання не лише прикриття своїх військ, але й також – захист стратегічно важливих об’єктів рашистів у Арктичному регіоні.

Росіяни стверджують, що їх "Тор-М2ДТ" начебто здатні працювати в температурному діапазоні до мінус 50 градусів. Кожен такий ЗРК має дві машини: перша – машина для розміщення екіпажу та управління вогнем, друга – машина з РЛС, двома пусковими модулями на 4 зенітні ракети типів 9М331 або ж 9М332. Стверджується, що "Тор-М2ДТ" може уражати цілі на дальності від 1 до 12 км, та на висоті від 10 метрів до 10 кілометрів.

Рашистський зенітно-ракетний комплекс "Тор-М2ДТ", ілюстративне фото з відкритих джерел

В свою чергу, тягач ДТ-30ПМ може розвивати швидкість ходу по шосе до 45 км/год, запас ходу – до 700 км по шоссе. Гусеничне шасі цього тягача начебто дозволяє долати рови шириною до 4,5 метрів та вертикальні перешкоди до 1,2 метрів.

Читайте також: Рашисти підказали, де шукати їхні новітні БМПТ "Терминатор"