xcounter
#

Чергова Чорнобаївка, контрнаступ армії РФ та кораблі, що ховаються від "Нептуна" і Harpoon: ОК "Південь" звітує про добу боїв

8053
Постріл з M777, фото ілюстративне
Постріл з M777, фото ілюстративне

Загалом ситуація на півдні України залишається складною та напруженою

Ракетно-артилерійські підрозділи завдали чергових ударів по селі Чорнобаївка, де російська окупаційна армія розташувала свій пункт базування військ. Про це йдеться у черговому зведенні від оперативного командування "Південь".

Читайте також: HIMARS успішно прийняв естафету від Bayraktar TB2, авіація та "арта" не відстають: ЗСУ нищать армію РФ на Херсонщині

Як зазначається у повідомленні, загалом підтверджені втрати ворога на півдні України за вчора, 2 серпня, становлять 20 окупантів, два танки Т-72, гаубиця "Мста-Б" та ще чотири одиниці броньованої та автомобільної техніки.

т-72б
Колишній російський Т-72Б зразка 1989 року, фото ілюстративне

Водночас ситуація на півдні України наразі залишається складною – ворог продовжує ведення бойових дій, створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку – не виключено, що ворог готує контрнаступ та планує вихід на кордони Херсонської області.

російська армія Херсон
Російські війська на Херсонщині, фото ілюстративне

Разом з тим, на напрямку Сухий Ставок – Білогірка російська армія провалила розвідку боєм за підтримки двох танків та була вимушена відійти з втратами.

РСЗВ
РСЗВ "Смерч", фото ілюстративне

Також протягом 2 серпня ворог з тимчасово окупованих територій Херсонської та Миколаївської областей гелікоптерами та РСЗВ "Смерч" завдав ударів по позиціях ЗСУ, водночас наші Повітряні Сили відповіли трьома ударами по опорних пунктах армії РФ та одним – по скупченню озброєння та техніки в Бериславському та Баштанському районах.

Наостанок – ворог продовжує "ховати" кораблі свого флоту в ракетобезпечних районах і тримав там загалом 13 бойових кораблів та катерів, з них два носії "Калібрів" та три ВДК.

Читайте також: HIMARS разом з авіацією ПС ЗСУ методично знищують армію РФ, "арта" поцілила у РЛС "Зоопарк-1" – ОК "Південь"