xcounter
#

HIMARS разом з авіацією ПС ЗСУ методично знищують армію РФ, "арта" поцілила у РЛС "Зоопарк-1" – ОК "Південь"

33252
HIMARS разом з авіацією ПС ЗСУ методично знищують армію РФ, "арта" поцілила у РЛС "Зоопарк-1" – ОК "Південь"

Триває демілітаризація рашистських складів з боєприпасами

Збройні Сили України на півдні продовжують завдавати ударів по позиціях російських окупаційних військ. Про це йдеться у черговому зведенні оперативного командування "Південь".

Ракетні системи HIMARS
Ракетні системи HIMARS, фото ілюстративне

Так, протягом минулої доби, 28 липня, на тимчасово окупованих територіях півдня України було знищено чотири склади боєприпасів – у Генічевському, Херсонському, Каховському та Бериславському районах.

Читайте також: HIMARS з шаленою швидкістю пройшлися по складах боєприпасів армії РФ: скільки об’єктів знищено за місяць

Відпрацювала по ворожих позиціях й наша авіація – було уражено чотири опорні пункти рашистів, ще три удари завдано по зосередженню ворожої сили та техніки.

Су-24 ПС ЗСУ
Су-24 ПС ЗСУ

Свої задачі продовжують виконувати й артилеристи – влучними ударами було знищено 36 рашистів, три танки окупантів та три гаубиці "Мста-Б", радіолокаційну станцію "Зоопарк-1", а також 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

"зоопарк-1" рлс
1Л260 "Зоопарк-1М", фото ілюстративне

Крім того, в ОК "Південь" повідомляють, що по Миколаєву з напрямку Голої Пристані було випущено 12 зенітних ракет С-300, внаслідок чого вщент зруйновані будівлі двох шкіл, уражено яхт-клуб, склади агропромислового підприємства, господарські споруди.

С-300 зрк дальність пусків
Ілюстративна дальність пуску ракет з С-300 та С-400 з території Білорусі по наземних цілях з орієнтовних пускових районів, виходячи з дальності 120 км

Що фактично, вкотре доводить – окупанти будуть масово використовувати ЗРК С-300 для ударів по містах. Чи є захист від цієї загрози та які саме міста під загрозою – Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: ЗСУ знищили батарею рашистських С-300, що обстрілювали Миколаїв