xcounter
#

HIMARS успішно прийняв естафету від Bayraktar TB2, авіація та "арта" не відстають: ЗСУ нищать армію РФ на Херсонщині

11896
HIMARS успішно прийняв естафету від Bayraktar TB2, авіація та "арта" не відстають: ЗСУ нищать армію РФ на Херсонщині

Українські військові з сучасної зброї нищать ворога на півдні України

Збройні Сили України на Херсонському напрямку продовжують вогневий контроль над окупованою територією, у тому числі й над логістичними та транспортними артеріями ворога. Про це заявила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Зокрема вона підтвердила ураження ворожого залізничного ешелону зі зброєю та боєприпасами: "Ешелон ворожої сили – і живої, і збройної, і боєприпасів, які вони намагалися підтягнути для організації забезпечення свого війська нами знищений і його детонація подальша і пожежа були досить результативними, як для цього влучання".

Читайте також: Рашисти перекинули бойовиків з окупованого Донбасу під Херсон для боїв проти ЗСУ

Тут можна сказати про те, що HIMARS успішно прийняв естафету у Bayraktar TB2, який на початку повномасштабної війни зіграв значну роль у призупиненні просування ворожих колон, знищуючі ворожі ешелони з пальним.

Також Гуменюк зазначила, що авіація та ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ продовжують "на відмінно" працювати по ворогу, знищуючи, зокрема, і склади з боєприпасами.

Разом з тим, вона зауважує, що ворог переформатовує свої сили і зосереджується у тому числі й на Криворізькому напрямку: "Посилення обстрілів цього напрямку також говорить про його психологічний тиск на ту частину нашої операційної зони і населення цього регіону, оскільки вони продовжують обстрілювати з РСЗВ інший бік водосховища".

с-300
Ворог продовжує використовувати системи С-300 для обстрілу Миколаєва та інших міст України

Гуменюк підсумовує – постійні обстріли ворогом території України є загальною схемою протидії тому самому анонсованому контрнаступу, який поступово реалізовують Збройні Сили України.

Читайте також: ЗСУ перерізали й залізничний міст поблизу Херсону: відновити швидко точно не вийде (відео)