xcounter
#

Рашисти перекинули бойовиків з окупованого Донбасу під Херсон для боїв проти ЗСУ

3046
Російські окупанти в Україні, фото ілюстративне
Російські окупанти в Україні, фото ілюстративне

Або за яких умов окупанти складають зброю та добровільно здаються у полон

Бійці морської піхоти ВМС України під час боїв на Херсонському напрямку вчора взяли у полон 11 російських окупантів – одного офіцера, одного прапорщика та 9 примусово мобілізованих з тимчасово окупованого Донбасу.

Іншими словами, це був перший "сигнал" про те, що для стримування контрнаступальних дій ЗСУ на "Херсонському плацдармі" рашисти почали використовувати частини так званих "1-го та 2-го армійського корпусів". Досі вважалось, що на цей напрямок для "посилення" орків перекидаються лише кадрові частини армії РФ.

Читайте також: Скільки "жере" одна БТГр РФ: розрахунок забезпечення у снарядах, паливі та провіанті

Командування ВМС України у своєму повідомленні відзначило також й іншу цікаву деталь. Окрім взяття в полон 11 комбатантів ворога, морпіхи ВМСУ вбили або поранили близько 20 окупантів, та знищили одну бойову машину піхоти.

Повідомлення складене двозначно, тому можемо припустити, що вбиті, поранені та полонені рашисти насправді були із одного підрозділу. І так виходить співвідношення, що орки готові здаватись у полон тоді, коли під час бою їх підрозділ зазнав втрат на рівні 60%. Наскільки правильна така гіпотеза – покаже лише практика наступних боїв ЗСУ проти рашистів на "Херсонському плацдармі".

Російські окупанти в Україні, фото ілюстративне
Читайте також: Скільки чоловік були примусово мобілізовані на окупованому Донбасі: цифра приголомшить