xcounter
#

Білорусь у рамках "перевірки бойової готовності" перекинула на кордон з Литвою десятки БМП та іншої техніки

2178
Білорусь у рамках "перевірки бойової готовності" перекинула на кордон з Литвою десятки БМП та іншої техніки

Як відзначають в так званому оборонному відомстві Білорусі, підрозділи виконають низку навчально-бойових задач

Міністерство оборони Білорусі повідомило, що у рамках так званої "перевірки бойової готовності" своїх збройних сил перекинула підсилену підрозділами ППО одну з частин механізованого з’єднання у визначений район для виконання "низки навчально-бойових задач".

Водночас у моніторинговій групі "Беларускі Гаюн" дають більше деталей щодо чергових навчань білоруського війська – як відзначається, йдеться про 358-й окремий механізований батальйон 120-ї бригади, місце дислокації – мікрорайон Уруччя, Мінськ.

Читайте також: Коли маразм зустрівся з деменцією: Лукашенко запропонував виробляти "штурмовик МиГ-25" у Білорусі
беларускі гаюн білорусь БМП
Рух білоруської колони, інфографіка "Беларускі Гаюн"

Як відзначає "Гаюн", щонайменше чотири колони (близько 74 одиниць техніки) висунулися сьогодні вночі, 21 лютого, у напрямок кордону з Литвою. Були помічені, зокрема 35 одиниць БМП, 21 "Урал" (як тентовані, так і з кунгами), вісім "КамАЗів", УАЗи, бензовози тощо.

В міноборони Білорусі кажуть, що військові будуть виконувати такі задачі, як організація охорони та оборони району, інженерного облаштування, а також здійснення комплексу заходів з організації тилового та технічного забезпечення.

бмп білорусь
Фото ілюстративне

Щодо переміщень російської техніки в Білорусі, то раніше у "Беларускі Гаюн" відзначали, що останнім часом не спостерігають великих (колони з понад 10 одиницями техніки) переміщень підрозділів російських військ – це говорить про те, що вони передусім концентруються на полігонах, де, найімовірніше, проходять бойову підготовку.

Водночас останнім часом помітних переміщень підрозділів російських окупаційних військ у прикордонних районах з Україною також не було помічено.

Читайте також: У Білорусі під час спільних авіаційних навчань мають відпрацювати тактичні десанти