xcounter
#

У Білорусі під час спільних авіаційних навчань мають відпрацювати тактичні десанти

3425
У Білорусі під час спільних авіаційних навчань мають відпрацювати тактичні десанти

Але тактичні десанти з території Білорусі - це те, що вже добре знайоме Збройним Силам України і навряд зможе стати сюрпризом

У міністерстві оборони Білорусі повідомили про перебіг спільних авіаційних навчань з РФ, які розпочались 16 січня та триватимуть до 1 лютого.

Окрім доволі розмитих завдань, таких як спільне патрулювання повітряного простору, повітряна розвідка, взаємодія з літаком ДРЛВ А-50, командувач військово-повітряних сил та військ ППО Білорусі Андрій Лук'янович, зазначив, що випрацьовується висадка тактичних десантів, перевезення вантажів, авіаційної підтримки, винищувального прикриття та евакуації поранених.

Читайте також: Чи зможуть союзники набрати 100 танків Leopard 2 для України
тактичний десант рф

Враховуючи загальну ситуацію із постійним ризиком повторного вторгнення з території Білорусі, то відпрацювання тактичних десантів є тим елементом, який тотожний тому, що армія РФ здійснила з території цієї країни у лютому 2022 року. Відпрацювання таких задач, якщо вони дійсно є елементом підготовки повторної атаки, більш ніж очікувано, хоча й демонструє лінійність підходів та планування.

Більше того, у лютому минулого року тактичні десанти були здійсненні завдяки фактору несподіваності на фоні масованої агресії. А загалом саме тактичні десанти відпрацьовувались постійно, зокрема й під час навчань "Запад-21".

тактичний десант рф

Водночас за останні декілька днів спільнота "Беларускі Гаюн" не фіксує значної активності армії Білорусі та РФ. Зокрема у перший день навчань взагалі не зафіксовано жодного польоту винищувачів або вертольотів взагалі. Окремі польоти розпочались лише 17 січня на аеродромах "Ліда" (поблизу кордону з Литвою), "Мачулищи" (під Мінськом" та "Барановичи" (північ Брестської області). На цьому ж аеродромі помічене прибуття двох російських транспортних літаків Ан-12 та Ан-26, які в той же день повернулись до РФ.

Таким чином, як і й відносно актуальної інформації від Генштабу ЗСУ, жодної значної активності чи посилення російського угрупування на території Білорусі, яке може слугувати маркером можливого вторгнення - не помічено.

Читайте також: Щоб збивати ракети РФ та Китаю, у США шукають пару до AIM-9X Sidewinder для нової системи Enduring Shield