xcounter
#

Бійці ЗСУ за тиждень збили 34 дрони "Ланцет", це дуже важливо

5188
Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Наші захисники знаходять все більш ефективні засоби протидії російським дронам-камікадзе

Протягом 31 липня – 6 серпня 2023 року військовослужбовці ЗСУ знищили зокрема 13 дозвукових крилатих ракет типів Х-101/Х-555, 17 ракет "Калибр", 68 дронів-камікадзе типів Shahed-131/Shahed-136 та 34 дрони-камікадзе типу "Ланцет". Про це під час брифінгу заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр, сповіщає Military Media Center.

В цьому повідомленні особливу увагу привертає момент про те, що наші захисники змогли лише за тиждень збити одразу стільки "Ланцетів", досі настільки високі показники не заявлялись. Це свою чергу демонструє, що наші військові знаходять все більш ефективні засоби протидії російським дронам-камікадзе, що є суттєвою проблемою для ЗСУ на полі бою.

Читайте також: Як окупанти на бронепоїзді між Мелітополем та Волновахою потрапили під удар ЗСУ
Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що в березні 2023 року стало відомо про те, яка саме БЧ використовується на "Ланцеті", і це виявився радянський інженерний кумулятивний заряд КЗ-6.

Водночас, на початку липня 2023 року заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов вперше розповів, скільки саме дронів-камікадзе типу "Ланцет" змогла виготовити РФ за весь повномасштабної війни проти України – як виявилось, загалом 850 одиниць, із яких на той момент в розпорядженні російських окупантів лишалось всього 50 одиниць.

Готові до складання елементи дронів "Ланцет" на стелажах, липень 2023 року, стоп-кадр з пропагандистського відео

В тому ж липні 2023 року російські пропагандисти опублікували відео, яке б мало продемонструвати масштаби виробництва безпілотників типу "Ланцет". Але по факту росіяни хіба що розкрили слабке місце свого "Ланцета", що суттєво впливає на ефективність цієї зброї на полі бою. А більш детальний аналіз відео показав, що росіяни роблять "Ланцет" взагалі на верстатах з Японії та Південної Кореї.

Також ми розповідали про те, що нещодавно бійці ЗСУ збили один з "Ланцетів" на Бахмутському напрямку, і вивчення уламків показало зокрема, що на цьому безпілотнику стоїть дешевий чеський електромотор на 2,5 кВт.

Роботизований верстат від японської фірми FANUC, який рашисти використовують для виробництва дрона-камікадзе "Ланцет", літо 2023 року, стоп-кадр з відео
Читайте також: Одна з країн НАТО буде модернізувати свої танки, і ціна може становити аж понад 10 млн доларів за одиницю