xcounter
#

Авіація НАТО вже вдруге у цьому році перехоплювала Ту-160 над Балтійським морем

659
Перехоплення російських стратегічних бомбардувальників виконували іспанські Eurofighter
Перехоплення російських стратегічних бомбардувальників виконували іспанські Eurofighter

Російські бомбардувальники летіли із вимкнутими транспондерами, чим створювали загрозу для польотів цивільних літаків

Напередодні учорашнього саміту Байден-Путін у Женеві РФ вдавалась до свого традиційного інструменту "бряцання зброєю". Очевидно – щоб додати "переконливості" словам свого лідера.

Прес-служба Союзного військово-повітряного командування НАТО (NATO Allied Air Command) учора заявила про посилення активізації російських військових літаків, зокрема винищувачів та бомбардувальників над акваторією Балтійського моря.

Читайте також: Авіація НАТО відпрацьовує протидію радянським ЗРК "Куб" та "Оса"
Польські F-16 доволі часто виконують місії по перехопленню російських військових літаків, що створюють над Балтією загрозу безпеці польотів

Зокрема, як відзначили в NATO Allied Air Command, літаки РФ летіли із із вимкнутими транспондерами, чим створювали загрозу для польотів цивільних літаків.

Відповідно, щоб упередити небезпеку, Центр об'єднаних повітряних операцій НАТО (CAOC) в Уедемі (Німеччина) підняв у повітря винищувальну авіацію, щоб перехопити та ідентифікувати російські військові літаки.

Російські літаки під прицілом "повітряної поліції НАТО"

Зокрема, у повітря були здійняті іспанські винищувачі Eurofighter та італійські F-35 із складу "повітряної поліції НАТО", літаки F-16 із складу ВПС Польщі та Данії.

Показово, що тип перехоплюваних російських літаків NATO Allied Air Command розкрила лише через фото – мова про винищувачі Су-27 та стратегічні бомбардувальники Ту-160 (котрі, м’яко кажучи, не призначені для дій у "внутрішньоєвропейських" водах, як то Балтійське море).

Стратегічний бомбардувальник Ту-160 під час польоту над акваторією Балтійського моря

Нагадаємо, що це був другий епізод протягом цього року, коли НАТО перехоплювало російські Ту-160 над Балтією.

Перший такий епізод відбувся 20 квітня цього року. Тоді авіація НАТО перехопила групу в два Ту-160, один літак радіолокаційного дозору А-50 та винищувачі супроводу Су-27 та Су-35.

Може здаватись, що на цьому фото російський Су-27 виконує пуски ракет, але ні - просто над російським винищувачем летить його "колега" А-50

На перехоплення цих російських літаків були залучені італійські та німецькі винищувачі Eurofighter із складу "повітряної поліції НАТО", винищувачі F-16 із складу ВПС Польщі та Данії.

Німецький Eurofighter та російський Ту-160
Читайте також: У РФ забуксувала модернізація Ту-160: "Туполеву" виставили мільярдний штраф