xcounter
#

Армія РФ отримала Т-64 з баз зберігання, "дебют" цих танків окупанта виявився невдалим

Росіяни кинули в бій 56-ий "елітний" десантно-штурмовий полк з Феодосії, який укомплектували за принципом "з миру по нитці"
131925
Т-64 ворога, що став трофеєм ЗСУ
Т-64 ворога, що став трофеєм ЗСУ

В результаті вдалого бою на Херсонщині ЗСУ здобули ще плюс два трофейні танки до свого парку бронетехніки

мПідрозділи угруповання військ "Південь" у Херсонській області успішно відбили атаку росіян. В результаті атаки наші військові здобули два танки Т-64 та одну зенітну установку 2М – зенітка ЗУ-23-2 на шасі МТ-ЛБ. Здобута трофейна техніка належала 56-ому десантно-штурмовому полку, що розміщений у місті Феодосія, тимчасово окупований Крим.

Про це написало АрміяInform з посиланням на інформацію прес-служби Оперативного командування "Південь".

Читайте також: "Укроборонпром" освоїв ремонт трофейних РСЗВ та ЗРК

У цьому повідомленні варто звернути увагу на дві деталі. Перша – власне, сама поява Т-64 в бойових порядках армії РФ. Збройні сили країни-агресора свої Т-64 поставили на бази зберігання ще на початку 2010-х років, а після 2014 року – "вкраплювали" у невеликих кількостях танки цього типу в бойові порядки "1-го та 2-го армійських корпусів" на окупованому Донбасі. Рашисти хизувались, що Т-64 для них – "морально застарілі", а тут були вимушені зціпити зуби та пустити ці танки в бій.

Зенітна установка 2М ворога, що стала трофеєм ЗСУ

Деталь друга – поставимо акцент на те, що тут мова саме про 56-ий десантно-штурмовий полк із Феодосії, який протягом 2021 року було розгорнуто із 56-ої десантно-штурмової бригади.

Якщо навіть для озброєння "елітного" полку рашистам довелось знімати із зберігання "морально застарілі" танки, це може вказувати – у Кремля насправді не настільки громадні резерви для поповнення втрат у бойовій техніці для війни проти України, як це може видаватись на перший погляд.

Знищена БМД 56-го десантно-штурмового полку армії РФ
Читайте також: В армії РФ з'явились "Путіномобілі": брак бронетехніки призвів до використання озброєних пікапів