xcounter
#

Що й від чого могло детонувати на "Пиро-Русс" на території "Загорського оптико-механічного заводу"

Що й від чого могло детонувати на "Пиро-Русс" на території "Загорського оптико-механічного заводу"
10075

Поки у РФ твердять про порушення технологічних процесів на підприємстві та називають це "займанням", з'явились декілька відео, які можуть пояснити причини масштабної детонації на території "Загорського оптико-механічного заводу"

Поки у місті Сергіїв Посад під Москвою розгрібають завали на території "Загорського оптико-механічного заводу", де сьогодні, 9 серпня, о 10:40 пролунав надпотужний вибух, головним питанням залишається що саме вибухнуло, а також через що сталась така вкрай потужна детонація.

При цьому мова йде про більш ніж потужний вибух, який просто зніс декілька приміщень та пошкодив сусідні будівлі, а шибки повибивало на відстані понад 1 км. Також відомо про вже понад півсотні постраждалих, а під завалами ще можуть перебувати громадяни РФ.

Читайте також: Бразилія хоче нові САУ, і вже є сім кандидатів з різних куточків світу, від Archer до SH15

Офіційно оголошена причина вибуху у РФ не відрізняється глибиною пояснень - порушення технологічних процесів на підприємстві, яке орендувало приміщення на території заводу. Й мова йде про компанію "Пиро-Росс".

Як вже раніше писав Defense Express, компанія, яка перебуває у стані банкрутства, мала тісні зв'язки з міноборони РФ, яке подало позови на "Пиро-Росс" за невиконання зобов'язань у розмірі декількох мільйонів доларів.

Але увагу слід звернути на один з видів діяльності на яку "Пиро-Росс" мав відповідні ліцензії - розробка, випробування, зберігання, реалізація та утилізація боєприпасів. Й це чудово пояснює, чому на території заводу почали знаходити артилерійські боєприпаси.

Пиро-Росс снаряд

Можливо мова йде про те, що на підприємстві містились боєприпаси призначені для утилізації, або було реалізовано їх відновлення.

А ось на питання що саме стало причиною вибуху може дати відповідь відео зі звуком з камери спостереження на одному з будинків.

На ньому спочатку можливо почути гул, який наростає, а потім три окремих вибухи, два майже одразу, а потім вже головну детонацію.

Звісно на основі цього складно робити висновки, тим паче мова йде про доволі низькоякісний засіб фіксації.

У будь-якому разі у Кремлі вже взялись за причину вибуху через "порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів, внаслідок чого сталося займання на складі піротехніки". Саме за цією статтею кримінального кодексу РФ російська прокуратура вже відкрила справу.

Вибух Сергієв Посад
Саме так виглядає займання на думку російських прокурорів

Але у будь-якому випадку треба визнати як у РФ вкрай вдало підходять до питання розміщення вибухівки, зокрема снарядів, прямо посеред міста у дворі оборонного підприємства, яке займається оптикою. Особливо, коли для виробництва оптичних приладів необхідно використовувати високоточне та доволі чутливе обладнання.

Читайте також: Початок навчання українських пілотів F-16 відсунувся на вересень, але будуть навчати, як асів, так й молодих льотчиків