xcounter
#

"РФ абсолютно не захищена" й схоже, що Бєлгородська область - це лише початок

Добровольці "Російського добровольчого корпусу"
Добровольці "Російського добровольчого корпусу"
7427

Все вказує на те, що дії легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу", які є громадянами РФ, у Бєлгородській області - лише початок

У легіоні "Свобода Росії" офіційно повідомили, що черговий міф РФ про власну міць розсипався, резервів у путінського режиму немає, й "РФ абсолютно не захищена", окрім того, у самій Бєлгородській області паніка й паралельно з евакуацією відбувається стихійна втеча.

Й загалом успішні дії російських добровольців протягом останніх днів у районі населеного пункту Грайворон продемонстрували одразу декілька речей. По-перше, розпиляння коштів на створенні різноманітних "засічних меж" з "пірамідок Вагнера" має доволі опосередковане відношення до реальної оборони. Бо одна справа створити фортифікаційні загородження, зовсім інша - забезпечити розміщення на відповідних рубежах особового складу.

Читайте також: З 18 місяців до декількох: у США різко змінили оцінку строків підготовки українських пілотів на F-16

По-друге, не готовність РФ взагалі до такого сценарію, бо все що було продемонстровано з боку рашистів свідчить лише про дезорганізацію на всіх рівнях. Причини цього доволі прості, безпосередню охорону кордону у РФ виконує прикордонна служба, яка є частиною ФСБ. Але коли мова йде навіть про рейд підкріплений незначною кількістю бронетехніки - залучатися мають вже структури міноборони РФ. Також це потребує чіткої взаємодії з місцевою владою.

В результаті, з огляду на наявну інформацію на ранок 23 травня, підрозділи легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу" продовжують перебувати на території РФ. Зокрема, за наявними фото та відео, як мінімум, на території контрольно-пропускного пункту "Грайворон".

При цьому під час спроби протидіяти діями російських добровольців з боку путінського режиму вчора 22 травня було залучено армійську авіацію. І завершилось це підтвердженою втратою, як мінімум, одного Ми-8. Відомий своїм "вечного полета братья" так званий "воєнкор" Fighterbomber побідкався на неможливість структур управління виконати свою задачу, що й коштувало рашистам одного вертольоту разом з екіпажем.

Вже після цього у ніч на 23 травня по будівлі ФСБ у Бєлгороді був завданий удар. За непідтвердженою інформацією від Борислава Берези, у будівлі якраз розгорнувся штаб так званої "контртерористичної операції" на території Бєлгородської області.

Окремі події відбувались з повність провальною комунікацією, коли місцевих жителів то евакуювали, то покинули, більше того, на офіційному рівні про ситуацію взагалі змогли повідомити на рівні місцевої влади лише о 14:20, а про оголошення "контртерористичної операції" о 18 годині.

З боку взагалі центральної влади ситуація взагалі була повідомлена на рівні - "Путіну доповіли". Й ситуація зараз продовжує перебувати в абсолютно схожому стані, коли Кремль демонструє відсутність будь-якої зацікавленості долею Бєлгородської області.

Вкрай цікаво й те, що у сусідніх областях РФ місцева влада демонструє абсолютно аналогічну пасивність. Зокрема відомо, що лише у Брянській області зранку була оголошена команда на загальний збір силових структур під кодом "Едельвейс".

У Курській області відносно будь-яких дій взагалі нічого не відомо, хоча місцева влада вже повідомила, що зранку була уражена техніка, яка "проводила роботи з укріплення державного кордону", а три прикордонних населених пункти у Кореневскому районі залишились без світла.

Водночас пасивність місцевої влади у прикордонних регіонах РФ легко пояснити тим, що Кремль понад 20 років створював так звану "вертикаль влади" повністю ліквідувавши будь-яку ініціативу на місцевому рівні.

Неспроможність Москви стає для російських регіонів цілком очевидною, тому дії осіб, які зацікавлені у повалені путінського режиму, цілком ймовірні не лише у Бєлгородській області, а й в інших регіонах РФ.

Читайте також: Рашисти відстрілюють за добу від 12 до 38 тисяч снарядів, більше стріляють 120-мм міномети, аніж 152-мм калібр