xcounter
#

Створення "смуги безпеки": У ГУР МОУ прокоментували події в Бєлгородскій області та хто саме бере участь

3876
Створення "смуги безпеки": У ГУР МОУ прокоментували події в Бєлгородскій області та хто саме бере участь

Станом на 15:25 повідомляється про штурм населеного пункту Грайворон, що в РФ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарів виданню "Суспільне" прокоментував сьогоднішні події, що тривають на території Бєлгородської області, що входить до складу Російської Федерації.

Юсов наголошує, що операцію на Бєлгородщині проводять виключно громадяни Росії, а саме легіон "Свобода Росії" та РДК ("Русский добровольческий корпус").

Читайте також: У ПС ЗСУ офіційно підтвердили знищення Су-35 та розповіли деталі про нічну ракетну атаку

За словами Юсова, була розпочата операція зі звільнення територій Бєлгородської області від путінського режиму, а також з метою створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців.

Нагадаємо, сьогодні зранку у телеграм-каналі РДК були опубліковані відео з бійцями корпусу поруч зі знаком села Безлюдовка, що в Шебекінському районі на Бєлгородщині, а також зі знаком села Чуровичи, Климовський район Брянщини.

Водночас біля 14:00 22 травня у легіоні "Свобода Росії" та РДК повідомили про звільнення села Козинки, що на Бєлгородщині, а також про те, що зведені загони легіону та корпусу нібито зайшли в населений пункт Грайворон, що в 6,5 км від кордону з Україною.

Станом на 15:25 легіон "Свобода Росії" повідомляє про проходження села Гора-Подол і про початок штурму населеного пункту Грайворон зведеними силами легіону та РДК.

Читайте також: Україна готується до декількох контрнаступів проти РФ, і Захід уже дає під це техніку та зброю