xcounter
#

Обстріли Запорізької АЕС та мінування енергоблоків: це ще не найстрашніше до чого можуть дійти рашисти

ЗАЕС
ЗАЕС
3104

Запорізька АЕС, яка є найбільшою у Європі атомною електростанцією - це засіб для Кремля шантажувати весь світ та велика кількість охочих доєднатися до цього процесу

Після обстрілів Запорізької АЕС армією РФ, яка ними ж і захоплена, МЗС України повідомило, що з початку серпня в приміщення 1-го і 2-го енергоблоків атомної електростанції рашисти загнали військовий транспорт наповнений зброєю.

Водночас видання Insider виклало відео з дрона, яке було отримано від неназваного джерела, хоча здогадатися хто може вести зйомку позицій армії РФ, які прикриті потужними засобами РЕБ, з БПЛА з 57-кратною оптикою, доволі легко.

Читайте також: У РФ вирішили оригінально натякнути, що мають проблеми з гіперзвуковою зброєю

На ньому зафіксований заїзд вантажівок та перебування бронетехніки біля одного з енергоблоків атомної електростанції.

І хоча це цілком у дусі дій рашистів: прикриватися об'єктами, які точно ніхто обстрілювати з боку ЗСУ не буде. Варіант з замінуванням атомної станції також цілком відповідає терористичним діям РФ, яка вона демонструє в Україні з 24 лютого. Загроза підриву найбільшої атомної електростанції у Європі цілком дорівнює погрозам перетворити світ на ядерний попіл та змити континенти радіоактивним цунамі.

Але є ще один варіант, на який вказують деякі деталі та які абсолютно відповідають стилістиці дій Путіна.

заес рф

Для початку треба нагадати, що станом на 22 лютого всі шість енергоблоків ЗАЕС перебували у роботі. Як мінімум чотири з них: №1, №3, №4 та №5, повністю перейшли на нове паливо від Westinghouse, про це було повідомлено 29 листопада 2021 року. Після обстрілів 5 серпня "Енергоатом" повідомив, що на одному з трьох працюючих енергоблоків спрацював аварійний захист (попередньо на блоці №4). Тобто мінімум один-два енергоблоки на паливі Westinghouse зараз не працюють.

Водночас особливу увагу необхідно приділити БТРу, який потрапляє у кадри на 30 секунді відео.

заес рф

Попри те, що якість зображення вдалось трохи покращити точно ідентифікувати бронемашину неможливо. Але в очі кидається додаткове оснащення БТРа у вигляді контейнерів на корпусі. Тобто це не лінійний БТР-80, який цілком може супроводжувати звичайні вантажівки з боєприпасами, а його спеціалізована версія.

Водночас треба згадати заяви, які Кремль робив відносно України та не вкладались у логіку психічно здорової людини відносно ядерних планів Києва. А ще у травні пропагандиські рашиські ЗМІ намагались роздути фейк, що нібито на Запорізькій АЕС знаходяться десятки тонн плутонію та збагаченого урану, мовляв, готова сировина для ядерної бомби. Водночас ядерне паливо, яке використовуються на АЕС це не сировина для повноцінної ядерної зброї, про що нагадали у МАГАТЕ і у "Енергоатомі".

заес рф

Водночас у світі є багато країн та угруповань, які б цілком охоче придбали навіть ядерні паливні збірки: Іран, КНДР, ісламські терористи - тобто теперішнє "коло" активних дипломатичних відносин Кремля. Більше того, продаж їм паливної збірки від Westinghouse на рівні світогляду Кремля - найкращий варіант, бо дозволить прямо в очі брехати: "це не ми", "ми лише на шпилі дивились", "нас там немає", "вони самі". Тобто всю цю маячню, яку чомусь у Москві вважають прикриттям для збиття малайзійського Boeing, отруєння Скрипалів, анексії території чи виправданню повномасштабної війни.

Інший варіант - навпаки завезти на ЗАЕС спеціальні ядерні матеріали, щоб потім спробувати роздути скандал. Попри повну алогічність, на жаль, це також цілком в лінії поведінці РФ.

У будь-якому випадку для таких заходів потрібно повна відсутність зайвих свідків. Бо кожна з цих операцій триває доволі довго і реалізується далеко не за декілька хвилин. Саме тому цілком логічними стають обстрілі самих себе, після яких можливо відганяти будь-яку міжнародну моніторингову місію, персонал АЕС та навіть випадкових рашиських журналістів.

Читайте також: Новий пакет допомоги від США: як цілий 1 млрд доларів піде на ракети для NASAMS та HIMARS
ТЕГИ Війна