xcounter
#

Зміїний остаточно стає новою Чорнобаївкою: РФ готує перекидання нових сил на острів

Зміїний остаточно стає новою Чорнобаївкою: РФ готує перекидання нових сил на острів
24797

РФ на острові Зміїний проводить вкрай лінійну тактику з постійного посилення підрозділів, що дає унікальний шанс для ЗСУ

Керівництво Чорноморського флоту РФ не бажає відступати зі Зміїного попри всі втрати та продовжує пертись на острів. На це вказує підвищена активність ворога, про яку свідчать супутникові знімки, британська розвідка та інформація з окупованого Криму.

Зокрема навколо Зміїного на свіжих супутникових знімках помічена активність катерів Чорноморського флоту РФ. ця активність збігається з інформацією, яка отримана Defense Express з окупованого півострова, що була помічена висока активність літаків Су-30 та Су-35. Мова йде про, орієнтовно, понад 10 літаків.

Читайте також: ЗСУ оновили "рекорд" з відриву башти рашиського танка Т-72Б3 - на 100 метрів в гору (відео)

Можливо зробити припущення, що РФ залучило винищувальну авіацію з метою щільного прикриття катерів, маючи досвід із катерами "Раптор", які були ураженні з Bayraktar TB2, а їхні екіпажі просто

волали у відкритий ефір

про допомогу.

Також враховуючи відомості про вихід у море декількох десантних катерів "Серна" можливо зробити припущення, що рашисти знову потягнули до острова нові сили. Скоріш за все, на острів знову спробують встановити зенітні ракетні комплекси.

Причиною такої впертої активності щодо острова Зміїний, як вважає британська розвідка, є бажання розмістити на острові ракетний комплекс берегової оборони та зенітний ракетний комплекс середньої та більшої дальності. Це, як вважають у Лондоні дозволить встановити повний контроль в північно-західній частині Чорного моря. З боку Defense Express зазначимо, що в першу чергу мова йде про контроль гирла Дунаю, про що вказує активність рашистів у цьому районі раніше.

Комплекс Бал
Встановлення на "Зміїному" берегових комплексів "Бал" один із можливих сценаріїв

Також цілком зрозумілою є лінійність дій командування рашистів, які вже не можуть відвести війська зі Зміїного, бо це буде означати поразку та необхідність виправдатись за втрати. Натомість вкидаючи ще більше ресурсів, вони підвищують для себе значення цієї "битви".

Виходячи з цього у ЗСУ залишається можливість перетворити острів Зміїний на болісну точку РФ, бо він фактично знаходиться під вогневим контролем України і мова йде не тільки про БПЛА, чи удари пілотованої авіації, а й про досяжність острова вогнем з РСЗВ "Смерч", який повністю виведе все що на ньому буде знаходитись з ладу.

Нагадаємо, що втрати рашистів на Зміїному вже перевищили 74 млн доларів.

Читайте також: 109-річна "Коммуна" не справилась: до знищеного крейсера "Москва" відправили рятувальне судно зі шведським роботом