xcounter
#

Збройні Сили підняли у повітря Мі-24П для проведення навчань "Об’єднані зусилля-2021"

4403
"Дебют" Мі-24П армійської авіації ЗСУ
"Дебют" Мі-24П армійської авіації ЗСУ

Ударні гвинтокрили армійської авіації ЗСУ діяли під прикриттям Су-27 Повітряних Сил та взаємодіяли із транспортно-десантними UH-60 Black Hock наших союзників

Для проведення нового епізоду стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2021" на полігоні в Рівненській області у понеділок, 27 вересня 2021 року, армійська авіація Збройних Сил України підняла у повітря ланку ударних вертольотів Мі-24. Про це свідчить повідомлення прес-служби Оперативного командування "Захід" ЗСУ.

Ланка Мі-24П армійської авіації ЗСУ йде в атаку, навчання "Об’єднані зусилля-2021", фото - прес-служба Оперативного командування "Захід"

Це був лише другий за увесь 2021 рік епізод, коли Збройні Сили України підняли у повітря Мі-24 для проведення заходів бойової підготовки. Першим таким епізодом, як розповідало Defense Express, були антитерористичні навчання, що наприкінці червня 2021 року відбувались в порту "Херсон". Щоправда, тоді для протидії умовним "терористам" наші військові підняли у повітря лише один Мі-24.

Читайте також: Повітряні Сили України "навчили" ЗРК "Бук", як збивати "Іскандери" та "Калібри"
Ударний вертоліт Мі-24 виступає учасником антитерористичних навчань в порту "Херсон", червень 2021 року

Якщо ж говорити про відпрацювання загальновійськового бою за підтримки армійської ударної авіації, то СКШН "Об’єднані зусилля-2021" стали першим епізодом бойової підготовки, для проведення якого були залучені наші Мі-24, якщо точніше – Мі-24П.

Це фото демонструє бойове навантаження, яке було підвішене на Мі-24П під час навчань "Об’єднані зусилля-2021", фото - прес-служба Оперативного командування "Захід"

Бойове навантаження, яке при цьому несли наші Мі-24П – це по два блоки некерованих авіаційних ракет, без підвіски протитанкових ракет на передбачених для цього вузлах.

Дії ударних гвинтокрилів нашої армійської авіації прикривав при цьому винищувач Су-27 Повітряних Сил України.

Винищувач Су-27 Повітряних Сил України прикриває дії сухопутних військ під час навчань "Об’єднані зусилля-2021", фото - прес-служба Оперативного командування "Захід"

Цікаво, що при цьому над полем бою разом із Мі-24П армійської авіації ЗСУ з’явились також транспортно-десантні гвинтокрили UH-60 Black Hock наших союзників, ймовірно – армії США.

Гвинтокрили UH-60 Black Hock - "учасники" навчань "Об’єднані зусилля-2021", фото - прес-служба Оперативного командування "Захід"

Для прикриття дій наших військ на суходолі був також використаний формат "партизанської ППО" - на броні МТ-ЛБ була облаштована позиція для оператора ПЗРК.

Оператор ПЗКР на броні МТ-ЛБ забезпечує протиповітряну оборону бойових порядків наших військ під час навчань "Об’єднані зусилля-2021", фото - прес-служба Оперативного командування "Захід"

Вертольоти Мі-24 повертаються до повсякденної бойової підготовки Збройних Сил України, але схоже – в "обмежених" масштабах.

Наприклад, як показує ось це повідомлення прес-служби Генерального штабу ЗСУ, для відпрацювання дій на приморському напрямку ЗСУ змогли задіяти штурмовики Су-25 та армійські Мі-8 із підвішеними блоками некерованих авіаційних ракет. У цьому епізоді Мі-24 "не втрапили у кадр".

Вертольоти Мі-8 прикривають кораблі ВМС України, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ
Читайте також: Використання РСЗВ у війні за Карабах