xcounter
#

Запустити баражуючий боєприпас з безпілотника: як пройшли випробування цікавої концепції від AeroVironment

6776
Запуск баражуючого боєприпасу Swithcblade. Фото ілюстративне
Запуск баражуючого боєприпасу Swithcblade. Фото ілюстративне

Таке рішення повинно підвищити ймовірність правильного визначення цілі

Компанія AeroVironment оголосила про проведення успішної демонстрації інтеграції баражуючих боєприпасів Switchblade 300 у безпілотний авіаційний комплекс з вертикальним злетом та посадкою JUMP 20.

Як зазначається у повідомленні компанії, експериментальна демонстрація концепції запуску баражуючого боєприпасу з безпілотника під назвою Air Launched Effects (ALE) відбулася у серпні цього року.

Читайте також: Пускова установка на 24 баражуючих боєприпаси: КБ "Robotics" представляє нову розробку на "Зброя та Безпека-2021"

Switchblade
Запуск баражуючого боєприпасу Switchblade

Баражуючий боєприпас був інтегрований до БПЛА шляхом фіксації трубчастої пускової системи Switchblade 300 на вертикальній підйомній стрілі платформи JUMP 20 за допомогою створеного на замовлення кріплення.

JUMP 20
Безпілотник JUMP 20

Під час випробувань баражуючий боєприпас був дистанційно запущений з JUMP 20

через наземну станцію управління самого безпілотника, а управління баражуючим боєприпасом безпосередньо під час його польоту здійснювалося вже за допомогою окремого наземного елемента Switchblade.

Зазначається, що і баражуючий боєприпас, і БПЛА були успішно відновлені після здійснення польоту. Як стверджують представники компанії, таке рішення підвищує ймовірність правильного визначення цілі та зводить до мінімуму супутню шкоду.

Читайте також: Rheinmetall та UVision Air хочуть озброїти армії Європи новими баражуючими боєприпасами