xcounter
#

Rheinmetall та UVision Air хочуть озброїти армії Європи новими баражуючими боєприпасами

Екіпаж БТР зможе вражати ворожі цілі на відстанях аж до 75 км
Для початку: платформи від Rheinmetall поєднають з багатоканальним пусковим пристроєм для систем баражуючих боєприпасів від компанії UVision
Для початку: платформи від Rheinmetall поєднають з багатоканальним пусковим пристроєм для систем баражуючих боєприпасів від компанії UVision
1345

Здається, країни НАТО роблять висновки з війни у Нагірному Карабасі, яка продемонструвала важливу роль баражуючих боєприпасів на полі бою. Тепер цю смертельну і непомітну зброю від UVision хочуть поєднати з наземними платфорами від Rheinmetall. Для такого "схрещування" укладена угода про партнерство.

Армії Європи через Німеччину можуть отримати короткий шлях до можливостей, які надають баражучі боєприпаси від UVision Air Ltd. Домовлено, що німецька Rheinmetall та ізраїльська компанія будуть разом розвивати цей перспективний напрям.

Баражуючі боєприпаси сімейства HERO від компанії UVision
Баражуючі боєприпаси HERO від компанії UVision. Усе сімейство HERO включає 7 баражуючих боєприпасів (Hero-30, Hero-70, Hero-120, Hero-250, Hero-400EC, Hero-900, Hero-1250), призначених для виконання завдань на різних відстанях з використанням бойових частин різних типів. HERO дозволяє наносити точні удари в населених пунктах або віддалених районах з мінімальним побічним збитком. Ударні безпілотники мають низькі акустичну та теплову сигнатури, оснащені передовими стабілізованими електронно-оптичними денними / нічними камерами і можуть застосовуватися з повітря, суші і моря.

12 жовтня Компанії Rheinmetall (ФРН) і UVision Air Ltd. (Ізраїль) підписали угоду про стратегічне партнерство щодо розробки і виробництва баражуючих боєприпасів. Угода передбачає використання можливостей обох компаній задля забезпечення європейського ринку точними, перевіреними у бойових діях системами озброєння. Боєприпаси сімейства Hero будуть доступні європейським замовникам для задоволення поточних і перспективних оперативних вимог.

Читайте також: ​Rheinmetall показав війну найближчого майбутнього: коли наземні дрони домінують на полі бою (відео)
Hero -120
Баражуючий боєприпас Hero -120 від компанії UVision

В рамках цього партнерства Rheinmetall і UVision запропонують збройним силам країн Європи комплексні рішення для такого класу зброї. Rheinmetall візьме на себе промислове, технологічне і комерційне лідерство для розширення можливостей системи озброєння. У свою чергу, UVision забезпечить інтеграцію до нових рішень самих боєприпасів Hero, заснованих на глибоких технологічних знаннях і досвіді експлуатації.

Система HERO-30 в наплічниковому виконанні - самий малогабаритний представник сімейства інтелектуальних баражуючих систем роозробки та виробництва ізраїльської  компанії UVision
Система HERO-30 в наплічниковому виконанні - найменший представник сімейства інтелектуальних баражуючих систем розробки та виробництва ізраїльської компанії UVision

Сторони планують інтегрувати перевірену боях серію Hero в арсенал пілотованих і безпілотних транспортних засобів, пускових установок, систем управління боєм і броньованих машин від Rheinmetall.

Сімейство боєприпасів Hero складається з декількох моделей. Розроблені для різних завдань, від коротких до середніх і великих дальностей і часу польоту з використанням різних боєголовок, серія високоточних баражуючих боєприпасів Hero надає військам комбіновані можливості розвідки, спостереження і збору даних (ISR) і нанесення ударів, дозволяє їм самостійно визначати місце розташування цілі, відстежувати і знищувати її.

UVision

Ці сучасні боєприпаси можуть непомітно літати у повітрі протягом тривалого періоду часу і при потребі наносити точний удар. Система Hero може перервати виконання удару, повторно увійти у режим очікування, а потім відновити атаку або вдарити по новій цілі.

"Вихід на ринок баражуючих боєприпасів - важливий стратегічний крок для нас. Ми прагнемо надавати нашим клієнтам високотехнологічні рішення. Разом з UVision ми будемо пропонувати продукти, вироблені в Європі, для європейського ринку, щоб задовольнити зростаючий попит. Завдяки цьому партнерству ми прагнемо зайняти лідируючі позиції в Європі. Використовуючи наші обопільні можливості, ми також закладємо міцну основу для спільної розробки нових продуктів ", заявив Олександр Сагель, глава підрозділу зброї і боєприпасів Rheinmetall.

Об'єднання з Rheinmetall - важливий крок для UVision

У свою чергу, генеральний директор UVision, генерал-майор у відставці Аві Мізрахі сказав: "Об'єднання з Rheinmetall - важливий крок для UVision, який покликаний надати військам передову технологію переваги, а також можливості швидкої допомоги і навчання в Європі.

Інтеграція наших боєприпасів у великий перелік боєприпасів, боєголовок, бойових платформ і систем управління боєм від компанії Rheinmetall, що вже використовуються провідними збройними силами, дозволить запропонувати європейським країнам і іншим союзникам набагато ширший і більш повний набір рішень для оборонних потреб".

Type-X

Раніше компанія UVision Air Ltd. вже демонструвала окремі рішення з застосування своїх баражуючих боєприпасів у співпраці з Milrem Robotics (Естонія). Йшлося про роботизовані бойові машини, що оснащені багатоканальними пусковими установками дронів-камікадзе.

Оперативна концепція, що була представлена двома компаніями, покликана запропонувати військам, що ведуть бойові дії, нові можливості з виявлення, відстеження та точкового ураження броньованих та інших захищених цілей з великих відстаней в складних умовах поля бою – в тому числі і в умовах постановки противником перешкод системам позиціонування та зв’язку та відсутності можливостей обміну даними з пунктами управління.

Не включено, що дуже скоро ми побачимо багатоканальні пускові установками дронів-камікадзе Hero і на роботизованих платформах від Rheinmetall і на БТР типу Lynx та інших.

Hero
Нова багатоканальна пускова установка (Multi-Canister Launcher, MCL) з БпЛА Hero надає можливість запускати та керувати боєприпасами з різних платформ, а також вражати цілі на відстані аж до 75 км.

Також UVision вже знайшла підхід і до американської арміі. Ізраїльська компанія отримала контракт на поставку бойового боєприпасу HERO-120 та багатоканальних пускових установок Корпусу морської піхоти США за програмою "Organic Precision Fire Minted" (OPF-M). У рамках цього проєкту MCL будуть встановлені на різних платформах.

Читайте також: Новий бойовий всюдихід від ​Rheinmetall: майже як український Nomad, але без екіпажу (відео)