xcounter
#

​Rheinmetall показав війну найближчого майбутнього: коли наземні дрони домінують на полі бою (відео)

Rheinmetall показав A-UGV у дії
Rheinmetall показав A-UGV у дії
7194

Наземні бойові дрони стають одним з головних трендів розвитку сухопутної компоненти

Німецький оборонний гігант Rheinmetall показав своє бачення війни майбутнього, в якій "першу скрипку" у наземних операціях будуть виконувати бойові дрони.

Компанія виклала у мережу два відео, в яких продемонстровані вже існуючі розробки, а також перспективні напрацювання, підкресливши концептуальні переваги та можливості новітніх систем на полі бою.

Читайте також: Новітня РСЗВ "Буревій", перехід на шасі Tatra та втрати на закупівлі БТР-4: події тижня від Defense Express

На першому відео Rheinmetall продемонстрував "наживо" зняте відео, в якому спецпризначенці за допомогою дронів A-UGV "виконують" антитерористичну місію. Завдяки модульній конструкції ці дрони можуть призначатись для різних цілей: знищення противника, розвідка та спостереження чи перевезення вантажу.

A-UGV
A-UGV можуть ефективно взаємодіяти із бійцями

Головний "акцент" зроблений саме на безпеці військових, які можуть перекласти на дрони всі ризикові операції. Наприклад, під час "зачистки" будівлі першим в неї "входить" дрон з бойовим модулем.

A-UGV
Один з варіантів озброєння A-UGV

Спостереження за противником можливо вести за допомоги A-UGV з потужною системою, яка складається з оптичний та тепловізійних сенсорів, а також РЛС, яка підіймається на щоглі над деревами чи іншими укриттями. А перевезення особистих речей бійців, боєприпасів та іншого спорядження, вага якого у реальних операціях досягає 40 кг, здійснює транспортний дрон.

A-UGV
Головний акцент використання A-UGV - безпека

У другому 3D-анімаційному ролику Rheinmetall показав бойові дії за допомогою цілого сімейства наземних дронів, які здатні самостійно виконувати місії на полі бою.

Особливу увагу приділено використанню A-UGV, які оснащені пусковими установками для запуску баражуючих боєприпасів та малокаліберних високоточних ракет.

A-UGV
"Сімейство" A-UGV від Rheinmetall

Зазначимо, що колісний наземний дрон A-UGV був публічно продемонстрований у 2017 році. Це повністю автономна бойова машина, яка здатна перевозити до 600 кг, оснащуватись різноманітним озброєнням та іншим оснащенням. Завдяки шасі 8х8 він має високу прохідність, розганяється до 40 км/год, а також форсує водні перешкоди вплав зі швидкістю 5 км/год.

Нагадаємо, що збройні сили Великої Британії вже замовили першу тестову партію A-UGV від Rheinmetall для дослідної експлуатації у рамках створення роботизованих піхотних підрозділів. А армія США замовила понад 600 наземних дронів MUTT, які призначені для транспортування вантажів та евакуації поранених.

MUTT
Пентагон вже замовив дрони MUTT

Нагадаємо, що в Україні ще у 2016 році був продемонстрований аналогічний за можливостями дрон "Фантом", проте він і досі чекає на свій шанс зацікавити вітчизняне Міністерство оборони.

Читайте також: До кінця 2020 року Міноборони планує замовити додаткові Bayraktar TB2