xcounter
#

Пускова установка на 24 баражуючих боєприпаси: КБ "Robotics" представляє нову розробку на "Зброя та Безпека-2021"

9481
Рендер перспективної розробки від КБ Robotics
Рендер перспективної розробки від КБ Robotics

У КБ "Robotics" вирішили, що треба радикально підвищувати автономність баражуючих боєприпасів

Конструкторське бюро "Robotics" на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2021" представило нову перспективну розробку – комплекс для запуску баражуючих боєприпасів.

В основі комплексу – баражуючий боєприпас LUACC касетного запуску. Цей розумний "дрон-камікадзе" має власну вагу у 6 кг та масу боєголовки у 2 кг. Крейсерська швидкість – 70 км/год, максимальна – до 130 км/год. Час перебування у повітрі – близько 40 хвилин.

Читайте також: Наземний дрон РСВК-М "Мисливець" від КБ "Robotics": досвід використання на Донбасі та перспективи
КБ Robotics
Розробки від КБ Robotics: РСВК-М "Мисливець" та новий комплекс для запуску дронів-камікадзе

Цей дрон-камікадзе має власну систему автономного руху, незалежну від супутникових навігаційних сигналів та наявності постійного зв’язку з оператором, а також власну систему виходу в цільовий квадрат та систему пошуку, розпізнавання, ідентифікації та ураження різноманітних цілей.

Баражуючий боєприпас LUACC призначений для знищення цілей різних типів – зокрема, він здатен вивести з ладу будь-яке авто чи бронетехніку противника.

Цей баражуючий боєприпас зможе працювати в "рої" та буде здатен діяти в радіусі до 50 км. Крім того, він нечутливий до впливу засобів РЕБ противника.

Баражуючий боєприпас
Створення пускових установок баражуючих боєприпасів – сучасна тенденція

Сам комплекс, з якого буде запускатися баражуючих боєприпас LUACC, складається з пускової установки на 24 контейнери, що може встановлюватися на різні платформи наземного чи морського базування.

Як стверджують представники компанії, комплекс буде повністю автономний – оператор бере участь у прийнятті рішення до моменту пуску баражуючих боєприпасів.

Після пуску баражуючі боєприпаси знищують цілі в повністю автономному режимі в заданому оператором квадраті, при чому кожен боєприпас може уразити свою окрему ціль з високою точністю. Для цього, зокрема, в розробку будуть інтегровані функції штучного інтелекту.

Як зазначили у КБ Robotics, наразі фахівці компанії готують конструкторське рішення та програмне забезпечення під цей продукт, а до кінця року планують провести перші польові випробування.

Читайте також: "Морські котики" як приклад для ЗСУ: спецпризначенці США отримають велику партію баражуючих боєприпасів