xcounter
#

Втрати ворога на Півдні ростуть в рази, авіація та артилерія в рази збільшує кількість ударів

42303
Пуск M142 HIMARS, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Пуск M142 HIMARS, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Наші захисники уже починають збирати колекцію трофейних архаїчних Т-62 рашистів

Оперативне командування "Південь" розповіло про свою бойову роботу за 2 вересня 2022 року. Зокрема про те, що учора авіація рашистів завдала 8 повітряних ударів по позиціям наших військ на Півдні України, серед наших захисників - без втрат. І що у відповідь авіація ЗСУ завдала аж 22 повітряні удари по позиціям ворога (за добу 1 вересня наша авіація виконала 18 ударів по оркам).

Це вперше за час війни, коли у відкритих джерелах фіксується, що наша авіація протягом доби виконала вильотів в декілька разів більше, аніж авіація РФ.

Читайте також: Коли HARM зробили свою справу: дві "бойові пташки" ЗСУ за три дні знищили техніки РФ на 26,5 млн доларів
Штурмовик Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, котрий ймовірно був повернутий у стрій вже в 2022 році, джерело - телеграм-канал "Бойова авіація України", дата публікації - 21 червня 2022 року

Ну і заодно варто відзначити, що на фоні початку контрнаступальної операції ЗСУ на Півдні України наші літаки та гвинтокрили збільшили інтенсивність своїх бойових вильотів – якщо в попередньому місці "середнім" показником вважалось 15-16 вильотів за добу, то за учора по всій лінії фронту авіатори України виконали 40 вильотів, фіксував Генштаб у своєму ранковому зведенні.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ на Півдні також почали інтенсивніше працювати на утилізацію орків, через що втрати армії РФ у техніці почали рости в рази.

Мі-8 армійської авіації ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

За 2 вересня 2022 року наші артилеристи виконали 400 вогневих завдань. Їх результатом було знищення 106 окупантів, 14 танків типів Т-72 і Т-62, 35 одиниць авто і бронетехніки, дві РСЗВ "Ураган" та чотири гаубиці калібру 152 мм, САУ "Нона-С" та 120-мм міномет, два БПЛА. Також – ураження КСП 205-тої окремої мотострілецької "козачої" бригади рашистів у Снігурівці, понтонної переправи поблизу Козацького, трьох складів боєприпасів в Херсонському і Бериславському районах, та двох пунктів боєпостачання.

Для порівняння – за 1 вересня 2022 року артилерія ЗСУ на Півдні виконала "низку вогневих завдань" по 9пунктам управління військами, двом паромним переправам, двом пунктам управління БПЛА та по скупченням військ, після чого було утилізовано 102 окупантів, 6 танків та 8 одиниць ББМ і автомобілів, один БМ-21 "Град" та одну "Мста-Б".

САУ 2С1 "Гвоздика" 59-ої окремої мотопіхотної бригади працює по окупантам, фото - ОК "Південь"

ОК "Південь" також прозвітувало, що за добу 2 вересня бійці ЗСУ здобули декілька одиниць трофейної техніки, зокрема – два архаїчні Т-62, бойову машину десанту неназваного типу і БТР-82, "багато колективної й стрілецької зброї з боєкомплектом". За 1 вересня 2022 року ОК "Південь" не звітувало про здобуті трофеї.

Читайте також: ЗСУ тримають відрізаним сполучення угрупування рашистів поблизу Херсону