xcounter
#

ЗСУ тримають відрізаним сполучення угрупування рашистів поблизу Херсону

7095
ЗСУ тримають відрізаним сполучення угрупування рашистів поблизу Херсону

З моменту контрнаступальних дій з 29 серпня у районі Херсону знищено вже під 700 рашистів та понад батальйону танків

Оперативне командування "Південь" повідомило про перебіг бойових дій проти угрупування армії РФ на правобережжі у районі Херсону. За офіційними даними ЗСУ успішно продовжують унеможливлювати перекидання підрозділів в середині самого плацдарму та поповнювати його новими силами із зовні.

"Наші підрозділи здійснюють вогневе ураження об'єктів, що не дає ворогу змоги вчасно поповнювати запаси боєприпасів, нарощувати угрупування військ і здійснювати безперервне управління частинами та підрозділами", - повідомив спікер ОК "Південь" Владислав Назаров.

Читайте також: Найкраща пара винищувачів для України зараз: F-15 та F-16 в оренду на час війни - чому це єдиний оптимальний варіант (відео)

Як зазначається, зокрема була зірвана спроба РФ налагодити нову понтонну переправу в районі Дар’ївці. Мова йде про намір ворога організувати переправу через річку Інгулець поряд з виведеним з ладу мостом, який є єдиним потужним засобом переправи через цю водну перешкоду.

Також зазначається, що під вогневим контролем знаходиться Каховський міст через Дніпро. Раніше ОК "Південь" повідомляло, що були виведені з ладу Антонівські автомобільний та залізничний міст поблизу Херсону. Таким чином угрупування рашистів на правобережжі залишається відрізаним не тільки від основних сил армії РФ, але і в середині плацдарму.

Зазначимо, що з моменту появи інформації щодо активізації наступальних бойових дій поблизу Херсону з 29 серпня, відповідно до повідомлень ОК "Південь" можливо акумулювати наступні дані відносно втрат рашистів, уражено:

  • 22 пункти управління
  • 10 складів з боєприпасами
  • особового складу рашистів знищено: 667 осіб

Понад 110 одиниць військової техніки та озброєння знищено, серед них:

  • танків: 35 одиниць
  • артилерії: 38 одиниць

А загалом позначка знищених рашистів з 24 лютого вже наближається до цифри у 50 тисяч особового складу.

Читайте також: Щоб варити "мангали" для Т-62, рашисти почали красти метал у селян (відео)