xcounter
#

ЗСУ пішли у довгоочікуваний контрнаступ на півдні: бойові дії йдуть на багатьох напрямах є прориви оборони рашистів

ЗСУ пішли у довгоочікуваний контрнаступ на півдні: бойові дії йдуть на багатьох напрямах є прориви оборони рашистів
14562

ЗСУ перейшли у контрнаступ з активним застосуванням артилерії, авіації та танкових підрозділів

Збройні Сили України розпочали наступ на півдні країни. Про це офіційно повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк у коментарі "Громадському". Вона зазначила, що українське військо здійснює наступ "на багатьох напрямках".

Також Оперативне угруповання військ "Каховка" офіційно повідомило, що проломили оборону противника на Херсонщині і так званий "109-ий полк ДНР", а також підрозділи повітряно-десантних військ РФ втекли з поля бою. Угрупування також доклало відео на якому рашиський боєць розповідав, як ЗСУ "розбирають" лінію оборони за допомогою повномасштабного загальновійськового бою за підтримки артилерії, авіації й танків.

Читайте також: 3-й армійський корпус рашистів: склад, озброєння та структура - чи дійсно це останній резерв РФ

Перед початком активних дій був завданий удар по всім великим мостам: "Антонівському" залізничному та автомобільному, а також по мосту у Новій Каховці. Також були знищені об'єкти у самій Новій Каховці та Херсоні про що повідомляють у місцевих Telegram-каналах.

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що уражено було командний пункт 247-го десантно-штурмового полку в Чорнобаївці, а також командний пункт 331-го парашутно-десантного полку у Нововоскресенському.

Враховуючи зазначені підрозділи можливо зробити припущення, що мова йде про дії ЗСУ проти десантних підрозділів РФ, які за даними DeepState оперують на північному фасі плацдарму рашистів на правобережжі та безпосередньо поряд з Херсоном.

В цей же час рашискі пропагандони вже почали повідомляти "сумні новини" про "загострення" на всій ділянці фронту на півдні України.

Водночас Defense Express закликає всіх утриматися від тиражування фото та відео з місця подій, якщо вони не викладені Силами Оборони України.

Віримо в ЗСУ і не заважаємо їм робити свою роботу.

Читайте також: Словаччина попрощалась з МіГ-29AS, які передаються Україні - в чому головна перевага цих машин