xcounter
#

"Вони там не стріляли": у РФ не хочуть визнавати невдачі "Іскандерів" у Вірменії

2493
"Вони там не стріляли": у РФ не хочуть визнавати невдачі "Іскандерів" у Вірменії

У Міноборони РФ відповіли на заяви прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про неефективність російських ОТРК "Іскандер"

Схоже, в РФ, окрім розповідей про "ихтамнетов", взяли на озброєння і фразу про "вони там не стріляли" – бо саме так МО РФ відреагувало на слова прем’єр-міністра Вірменії про неефективність російських ОТРК "Іскандер".

Самохідна пускова установка вірменського ОТРК "Іскандер-Е"

Нагадаємо: днями Нікол Пашинян розкритикував російські комплекси, зазначивши, що випущені вірменськими військовими в останній дні Нагірно-Карабахської війни ракети комплексу "Іскандер" "не вибухнули або ж вибухнули лише на 10%", і назвав російську техніку "зброєю 80-х років".

Читайте також: Навчання НАТО на Балтиці Baltops 2020: Кремль відповів "Искандерами" та Су-30СМ

Ось, власне, відео з соцмереж, яке стало доказом застосування вірменськими підрозділами ОТРК "Іскандер-Е":

Звичайно, що в РФ не захотіли визнавати таку критику "найкращої в світі зброї" і вирішили спростувати заяви Пашиняна твердженням про те, що "жоден з ракетних комплексів цього типу у ході конфлікту в Нагірному Карабаху не застосовувався".

Саме так 25 лютого прокоментував заяви прем’єр-міністра Вірменії офіційний представник МО РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

Искандер Вірменія
"Вони там не стріляли..."

Він відзначив, що слова Пашиняна викликали в МО РФ "недоумение и удивление", а те, що комплекси не застосовувалися підтверджується "у тому числі системою об’єктивного контролю". Також він зазначив, що "весь боєзапас ракет знаходиться на складах збройних сил Республіки Вірменія".

Звичайно, що у цій заяві МО РФ не оминуло й традиційну тезу про "неимеющую аналогов" зброю, зазначивши, що досвід застосування ОТРК "Іскандер-Е" в бойових умовах у Сирійській Арабській Республіці проти міжнародних терористичних угрупувань дозволяє стверджувати, що цей комплекс є "кращим у світі у своєму класі".

Читайте також: Куди долетить російський "Іскандер": детальний аналіз технічних "хитрощів"