xcounter
#

У РФ хочуть "вжити заходів" проти дронів над Чорним морем, але навряд чи ризикнуть бити по них ракетами

2486
Російський Су-27 наближається до MQ-9 Reaper під час інциденту у березні 2023 року, фото — U.S. Air Force
Російський Су-27 наближається до MQ-9 Reaper під час інциденту у березні 2023 року, фото — U.S. Air Force

Члени-країни НАТО, а передусім Сполучені Штати, використовують різні засоби проведення розвідки в небі над Чорним морем, що очевидно дратує РФ

Так зване "міністерство оборони" РФ сьогодні зранку, 28 червня, оприлюднило чергову пропагандистську заяву, в якій розповідає про зростання інтенсивності польотів стратегічних розвідувальних безпілотників США над Чорним морем, і що ці безпілотники використовуються для розвідки та цілевказання високоточній зброї ЗСУ.

Ворог каже про те, що, мовляв, такі польоти в рази підвищують ризики "інцидентів" з літаками повітряно-космічних сил РФ, роблячи традиційну відписку про те, що "відповідальність будуть нести країни-члени НАТО", які "все більше залучені до конфлікту в Україні".

Читайте також: У США розписали методи боротьби з російськими КАБами без "срібних куль"

В заяві "міністерства оборони" РФ йдеться про те, що новопризначений очільник відомства Андрєй Белаусов (раніше ми розповідали про те, що від нього чекати на посаді міністра оборони РФ) доручив генштабу збройних сил "внести пропозиції щодо заходів оперативного реагування на провокації".

Як саме у РФ планують протидіяти американським безпілотникам не розкривається, але російські пропагандисти вже "радіють", що вони будуть намагатися "зронити" "натівські", а передусім американські розвідувальні дрони над Чорним морем.

MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper, фото — U.S. DoD

Той же Ілля Туманов, відомий як Fighterbomber, взагалі відмітився завчасною заявою, коли ще 24 червня він заявив про "підвищену турбулентність" у Чорному морі, натякаючи ймовірно на те, що нібито РФ збила американський розвідувальний безпілотник, а згодом йому довелося виправдовуватися, що його не так зрозуміли.

Але загалом ворог визнає, що йому не вдасться повністю вичавити розвідувальну безпілотну авіацію з Чорного моря. Серед "засобів протидії" ворог пропонує максимально заважати безпілотникам виконувати їхню роботу "зливами палива" та іншими "небезпечними маневрами".

І так само противник розмірковує над тим, як їм протидіяти пілотованим розвідувальним літакам і винищувачам супроводження, визнаючи, що поки немає чіткого плану, як це зробити.

Нагадаємо, що у березні минулого року над Чорним морем відбулося зіткнення російського літака Су-27 із американським безпілотником MQ-9 Reaper, який виконував завдання без озброєння з додатковим паливним баком. Дрон отримав пошкодження і зрештою оператори прийняли рішення його потопити.

Читайте також: Patriot від Ізраїлю через США для України: який "пробіг" та "настріл" у цих ЗРК та в якій вони версії