xcounter
#

У Польщі засвітили сили, які зараз чергують на кордоні з Білоруссю: і мова йде навіть не про бригади

4893
У Польщі засвітили сили, які зараз чергують на кордоні з Білоруссю: і мова йде навіть не про бригади

Дуже хочеться сподіватися, що мапа з розташуванням сил Війська Польського, фото з якою розмістило міноборони Польщі, є спеціально дезінформацією, а не реальним станом заходів із захисту 400-км кордону

Після порушення білоруськими вертольотами повітряного простору Польщі у Варшаві все ж таки почали активно реагувати на загрозу. А враховуючи значний резонанс у прикордонні районі прибув міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він також повідомив, що тепер у постійній готовності поряд із кордоном будуть чатувати вертольоти - Мі-24 та W-3 Sokół (польська ліцензійна та модернізована версія Мі-2 з озброєнням). А прес-служба оборонного відомства розмістила світлини з зустрічі із особовим складом та командуванням.

Читайте також: Кремль оголосив дійсно значну кількість поповнення війська контрактниками з початку року

І на одній з них мапа східного кордону країні із нанесеним позначками сил Війська Польського, які відповідають за її оборону.

Враховуючи якість фото, нічого не заважає у деталях роздивитися саму мапу. І якщо це звісно не дезінформаційна компанія, то ситуація виглядає наступним чином:

Зокрема у районі Білостоку розміщено символ, який відповідає за сили рекогностування у кількості полку (групи). Скоріш за все мова йде про групу сил 25-ої повітряної кавалерійської бригади. Й тоді саме на її ділянці відповідальності й сталось порушення кордону білоруськими вертольотами у районі Біловежі.

На північній ділянці кордону у районі Сувалкского коридору, де за словами президента Литви вже концентруються найманці ЧВК "Вагнер", розміщено протитанковий підрозділ. На жаль кількість рисок точно порахувати неможливо (одна - це рота, три - полк), але скоріш за все їх там дві - батальйон. І тоді мова йде про частину сил 14-го протитанкового артилерійського полку.

За головою командира 1-ої бригади авіації сухопутних військ Польщі також можуть бути розміщені позначки ще одного підрозділу, який, за логікою, має прикривати кордон на лінії між містами Більськ-Підляський та Седльце. Бо всі інші позначки - це сили тилових підрозділів: забезпечення у самій Седльце та штаб у Ломжі.

Й таким чином залишається сподіватися, що показана карта є лише дезінформацією, а не ознакою того, що кордон з Білоруссю довжиною 400 км, окрім сил прикордонників та поліції, прикривають лише такі сили.

Читайте також: РФ могла використати "Торнадо-С" для ударів по ЗСУ на Куп’янському напрямку