xcounter
#

У питанні "скільки часу треба пілотам ПС ЗСУ, щоб опанувати F-16" можна ставити крапку, і вона позитивна

22029
У питанні "скільки часу треба пілотам ПС ЗСУ, щоб опанувати F-16" можна ставити крапку, і вона позитивна

Два пілоти ПС ЗСУ, які проходили тестування в США, продемонстрували там "дуже хороші результати"

Передача Україні західних літаків перебуває на порядку денному, і одне з головних питань, яке обговорюється в ЗМІ останнім часом – це скільки ж всього часу знадобиться українським пілотам, щоб опанувати західний винищувач. Думки у цьому питанні кардинально різняться – одні стверджують, що для цього вистачить лічених місяців, водночас нещодавно у США, наприклад, говорили про доволі значний період у 18 місяців.

f-16 винищувач пілоти навчання США Україна
F-16, фото U.S. Air Force

Водночас на початку березня цього року західні ЗМІ повідомили ось таку інформацію – що в США два пілоти ПС ЗСУ проходять тестування, щоб наші союзники могли розуміти, а як же швидко українські пілоти зможуть опанувати західні бойові літаки, зокрема й F-16.

Читайте також: Винищувач F-16 для України: у США озвучили ціни для Block 30/32 та Block 70/72, а також терміни постачання
f-16 винищувач ПС США
F-16CM Fighting Falcon, фото U.S. Air Force

І тепер ми маємо чітку і однозначну відповідь на це питання – як розповідає видання The Times, начальник авіації Повітряних Сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов розповів, що два пілоти, яких тестували в США, вже повернулися в Україну і вони продемонстрували позитивні результати.

"Вони провели там три тижні і тренувалися на симуляторі F-16, як двом пілотам літати разом, використовуючи зброю. Результати виявилися дуже хорошими: українські пілоти можуть навчитися літати і керувати системами озброєння на F-16 менш як за пів року", – говорить Голубцов.

Він також уточнює, що насправді деякі пілоти можуть опанувати західні винищувачі ще швидше: "Навички пілотів оцінювалися надзвичайно високо, а ці хлопці були середніми пілотами".

міг-29 Польща
Польща та Словаччина передають Україні свої МіГ-29, а чотири Су-25 нам передала Північна Македонія, однак Україні потрібні сучасніші літаки, щоб бити рашистів

Генерал відзначає, що кожен пілот повинен мати індивідуальний план тренувань і терміни можна скоротити залежно від того, наскільки досвідченим є той чи інший пілот. "Це відмінна новина для нас", – відзначив Голубцов.

Читайте також: Західні експерти оцінили, скільки треба на розгортання F-16 в Україні, і їх "оцінки" м’яко кажучи здивували