xcounter
#

​Стало відомо, яким новим озброєнням оснащують частини Національної гвардії України

14294
Замість автоматів Калашникова гвардійці візьмуть в руки сучасні гвинтівки / Фото: НГУ
Замість автоматів Калашникова гвардійці візьмуть в руки сучасні гвинтівки / Фото: НГУ

В НГУ триває процес переозброєння частин та підрозділів. Як стверджують представники командування, на сьогодні завершено перший етап переоснащення – в списку нових озброєнь нові снайперська та штурмова гвинтівки, пістолети, гранатомети, ПТРК, бронетехніка. Більшість з цього – українського виробництва

"Наразі триває переоснащення військових частин НГУ новітнім стрілецьким озброєнням. Сьогодні перший етап переоснащення вже виконаний", – про це під час дводенних збори із начальниками служб (відділень) озброєння Національної гвардії України, що днями проходили на Вінниччині, заявив заступник директора департаменту логістики головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Гриценко.

переозброєння частин та підрозділів НГУ, Національна гвардія, Defense Express
На Вінниччині пройшли дводенні збори із начальниками служб (відділень) озброєння Національної гвардії України / Фото: НГУ

Він також перелічив, які новітні зразки озброєння отримують нацгвардійці. "Загони спеціального призначення замість автоматів Калашникова радянського виробництва використовують сучасні гвинтівки (UAR-15) калібру 5,56. Снайпера замість застарілих СВД (снайперських гвинтівок Драгунова) використовують снайперські гвинтівки (UAR-10) українського виробництва. РПГ-7 вже замінено на PSRL-1 (РПГ-1) американського виробництва. Використовуються протитанкові ракетні комплекси виробництва конструкторського бюро "Луч": "Стугна" і "Корсар". Щодо броньованої техніки – на озброєнні вже перебуває БТР-3 і БТР-4 українського виробництва. Ми переоснащуємось відповідно до стандартів НАТ", – заявив полковник Сергій Гриценко.

Читайте також: ​Як готують спецпризначенців для Національної гвардії України (фото)
переозброєння частин та підрозділів НГУ, Національна гвардія, UAR-10, Defense Express
UAR-10 - напіватоматична снайперська гвинтівка під патрон за стандартом НАТО 7,62х51 від української компанії UKROP, яка має кучність до 1 кутової хвилини. Ця гвинтівка вже знаходиться на озброєнні українського війська / Фото: НГУ

Також у планах Національної гвардії – забезпечити новітньою технікою та зброєю усі військові частини оперативного призначення. Про це під час навчальних зборів заявив начальник відділу озброєння управління озброєння й техніки департаменту логістики головного управління Національної гвардії України полковник Олександр Зайцев.

переозброєння частин та підрозділів НГУ, Національна гвардія, UAR-15, Defense Express
Штурмова гвинтівка UAR-15 від компанії Ukrop на випробуваннях у НГУ / Фото: НГУ

"Командування Нацгвардії й надалі створюватиме умови для того, щоб гвардійці могли успішно виконувати бойові завдання із захисту свободи, незалежності та територіальної цілісності України", – зазначив полковник Зайцев Олександр.

переозброєння частин та підрозділів НГУ, Національна гвардія, PSRL-1, Defense Express
Перші 500 40-мм ручних протитанкових гранатометів PSRL-1 виробництва США були поставлені до підрозділів НГУ навесні 2018 року / Фото: НГУ

Деякі зразки сучасної зброї та військової техніки продемонстрували і учасниками навчальних зборів. На базі військової частини 3028 офіцери зі збройної справи більш детально вивчали снайперську та штурмову гвинтівки (UAR-10), та (UAR-15), пістолет (Glock-17) також озброєння БТР- 4.

переозброєння частин та підрозділів НГУ, Національна гвардія, Glock 17 Gen 4, Defense Express
Пістолети Glock 17 Gen 4 спецпризначенці Окремого загону спеціального призначення "Омега" Східного територіального управління Національної гвардії України отримали влітку 2020 року

Дводенні збори із начальниками служб (відділень) озброєння Національної гвардії України проходили на Вінниччині, на базі двох військових частин 3008 та 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Фахівці по озброєнню не лише підвищували свої теоретичні знання, а й на практиці вивчали нові зразки озброєння, наближені до стандартів НАТО.

На навчальні збори залучались начальники служб (відділень) озброєння територіальних управлінь та військових частин прямого підпорядкування Національної гвардії України зі всієї України.

Про це повідомили в прес-службі Національної гвардії України.

Раніше Defense Express писав про те, якимим квадроциклами озброїли спецпризначенців НГУ та про те, що спецпризначенці-гвардійці отримали на озброєння пістолет Glock 17 Gen 4.

Ми також раніше писали про те, що Окремий загін спеціального призначення "Омега" Східного територіального управління Національної гвардії України, основним зразком стрілецької зброї в якому є штурмова гвинтівка UAR-15, отримав на озброєння пістолети Glock 17 четвертого покоління, а також про те, як він провів польовий вихід в ході якого відпрацьовувались усі основні питання бойової роботи.

Читайте також: ​Як козаки-гвардійці забезпечують безпеку Чорнобильської АЕС (відео)