xcounter
#

Комплекс "Корсар" у дії: КБ "Луч" показало ефектне відео з бойовими пусками з ПТРК по різних типах цілей

3801
ПТРК "Корсар" під час випробувань ракет на Чернігівщині та влучання в мішень
ПТРК "Корсар" під час випробувань ракет на Чернігівщині та влучання в мішень

ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" оприлюднило відео з випробувань ПТРК "Корсар" з ураженням мішеней та цілей різних типів

На відео можна побачити майже стовідсоткову точність влучень в різні мішені. Зокрема, відображені ефектні та надточні ураження бойовими ракетами танку та стіни з блоків.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року на Чернігівщині відбулися приймально-здавальні випробування ракет різних типів (РК-3К з тандемною кумулятивною бойовою частиною, та РК-3ОФ з осколково-фугасною) для легкого 107-мм ПТРК "Корсар".

Читайте також: На Чернігівщині перевіряють керовані ракети для ПТРК "Корсар" (фото)

Повідомлялося, що для стрільб було залучено бойові розрахунки протитанкової артилерії Збройних сил України та науковців Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ).

ПТРК
ПТРК "Корсар" під час випробувань ракет на Чернігівщині у червні 2020 року

Варто додати, що 107 мм ЛПРК "Корсар", розроблений ДККБ "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") та прийнятий на озброєння ЗСУ у 2017 році, за досить невеликий термін свого існування вже довів свою ефективність в реальних боях та став популярним у досить широкого кола закордонних замовників.

Так українські військові, після кількох років аналізу застосування вітчизняного комплексу в зоні проведення ООС, відзначили, що кількість влучань при стрільбі з "Корсара" досягала приблизно 90%. Тоді як ефективність старих радянських ПТРК дула на рівні 50-60%.

ПТРК
Покадровий процес влучання в центр мішені керованою ракетою ПТРК "Корсар"

Не дивно, що цим комплексом зацікавилися іноземні військові. Лише за останні роки різними країнами було закуплено понад кілька сотень комплексів "Корсар" та тисячі ракет й систем наведення для них.

Читайте також: Україна останні три роки постачає у Бельгію прилади наведення для протитанкових пострілів на мільйони доларів (фото)