xcounter
#
​Польовий вихід від "Омеги": UAR-15, 338-й калібр та кіллер-хаус

​Польовий вихід від "Омеги": UAR-15, 338-й калібр та кіллер-хаус

Гвардійські спецпризначенці завершили польовий вихід на Харківщині
4260

Окремий загін спеціального призначення "Омега" Східного територіального управління Національної гвардії України, основним зразком стрілецької зброї в якому є штурмова гвинтівка UAR-15, провів польовий вихід в ході якого відпрацьовувались усі основні питання бойової роботи. Гвардійці удосконалили навичкі та стали довіряти ще більше своїй новій зброї від українського виробника

Спецпризначенці тиждень провели на стрільбищі, у кіллер-хаусі та на загальновійськовому полігоні. Ночували в наметах, готували їжу у польових умовах. Спорядження та спеціальна підготовка військовослужбовців дозволила досить легко перенести раптове похолодання.

НГУ, Омега, спецпідрозділ, спецпризначенці, Defense Express, UAR-15

"Це в нас вже четвертий польовий вихід цього року. Цього разу ми найбільше уваги приділили стрільбам у день та вночі, а також гранатометанню. Працювали у кілер-хаусі. Подібні заходи – життєва необхідність. Ми отримуємо не лише вишкіл наших бійців, але й масу інформації для аналізу своїх можливостей та корекції бойової підготовки", – пояснив заступник командира ОЗСП Східного ТУ НГУ.

Читайте також: Спецпризначенці НГУ переходять на вітчизняні штурмові гвинтівки UAR-15 (відео)

Основним зразком стрілецької зброї в окремому загоні спеціального призначення є штурмова гвинтівка UAR-15. Судячи з кучних отворів на мішенях та схвальних відгуків гвардійців, результатами стрільб вони лишились задоволеним.

НГУ, Омега, спецпідрозділ, спецпризначенці, Defense Express, UAR-15

"Наразі ще не так холодно, щоб знадобилося регулювання відведення порохових газів. Маніпуляції з газовим блоком будемо робити при мінусовій температурі. Стріляємо патроном NATO. Сьогодні це – найстабільніший патрон. Результати дуже гарні, навіть, для підготовлених стрільців, якими безумовно є бійці нашого підрозділу. Використання UAR-15 дозволяє впевнено тримати противника на більшій дистанції, ніж раніше", – розповів військовослужбовець окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління НГУ.

Поряд зі стрільцями працювали кулеметники. Приведені до нормального бою та обладнані коліматорами кулемети лишаються грізною та надійною зброєю.

НГУ, Омега, спецпідрозділ, спецпризначенці, Defense Express, UAR-15
Штурмова гвинтівка UAR-15 від компанії Ukrop на випробуваннях у Національній гвардії України. Гвинтівка обладнана штатним саундмодератором, ресурс якого, як і ствола, складає десять тисяч пострілів та має шведський коліматор

"Погода не дуже гарна: йде дощ, видимість погана, на високій кратності неможливо розгледіти мішень, будь-які опади розмивають контраст тощо. Проте це прекрасні умови для нашого тренування: ми враховуємо зміни температури, напрямку вітру, рівень вологості та тиску. Ми ж будемо працювати у подібних умовах у бойових реаліях. Наразі стріляємо по металевих "гонгах", роздивитись когось у камуфляжі з того боку буде ще тяжче. Потрібно провести багато часу за спостереженнями. Просто так спостерігати за горизонтом на відстані півтора кілометри і влучити в ціль неможливо. МакМілан і Барет ми використовуємо для роботи на відстані 1500 – 2000 метрів. А от калібр 338-й використовується до 1300 метрів, і калібр 308-й – до 900 метрів. Можна стріляти й на більшу відстань, але ефективність падає", – поділився військовослужбовець ОЗСП.

НГУ, Омега, спецпідрозділ, спецпризначенці, Defense Express, UAR-15
Харківські гвардійці задоволені результатами, які показує штурмова гвинтівка UAR-15 від компанії Ukrop. За їх відгуками нова зброя б’є кучніше за автомат Калашникова, має плавний спуск, а ще вона легко та швидко трансформуються задля цілого ряду специфічних задач, які потрібно виконувати спецпризначенцям

Разом з усіма інтенсивно працювали кінологи. Вони тренували службових собак виконувати різні задачі в умовах стресу, зокрема використовували стрільбу та інші відволікаючі фактори. У цій ситуації собака мав знешкоджувати озброєного умовного "противника" та розшукувати вибухівку.

Раніше Defense Express повідомляв, що окремий загін спеціального призначення Східного територіального управління Національної гвардії отримав на озброєння пістолети Glock 17 четвертого покоління та вітчизняні штурмові гвинтівки UAR-15.

Поряд з цим, нові штурмові гвинтівки UAR-15 отримав і один зі спецпідрозділів Державної прикордонної служби України. Також ДПСУ провела визначальні відомчі випробування вітчизняного пістолета-кулемета SMG-15 калібру 9х19 мм та посилилась сучасними мобільними тепловізійними комплексами на шасі Torsus Praetorian 4х4.

Читайте також: Тотальне оновлення "Штурм-СМ", гвинтівки для НГУ та модернізація МіГ-29: події тижня від Defense Express