xcounter
#

Західний загін ДПСУ посилили сучасними мобільними тепловізійними комплексами (фото)

986
Чотири мобільні тепловізійні комплекси на шасі Torsus Praetorian 4х4 ДПСУ під час навчально-методичного збору в польових умовах
Чотири мобільні тепловізійні комплекси на шасі Torsus Praetorian 4х4 ДПСУ під час навчально-методичного збору в польових умовах

Реалізація проєкту відбувається в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства "Польща-Білорусь-Україна 2014–2020"

Львівський прикордонний загін за проектом "Удосконалення системи спостереження на українсько-польському кордоні (Південний сектор)" придбав чотири мобільні тепловізійні комплекси спецпризначення розміщені на шасі Torsus Praetorian 4х4.

Загальна вартість таких комплексів (однієї одиниці) складає 9 666 670 грн. З них шасі коштує 5 299 284,99 грн, мультисенсорна оптична система Senso Thermal Middle Range – 2 762 500 грн, серверне обладнання – 68 111 грн, а один АРМ – 66 905 грн.

Читайте також: Один зі спецпідрозділів ДПСУ отримав на озброєння нові штурмові гвинтівки UAR-15 (відео)
Torsus

Контракт на придбання дев'яти таких комплексів був укладений між Держприкордонслужбою та ПрАТ "Банкомзв'язок" в середині минулого року, а власне машини постачалися в період з жовтня 2019 по березень 2020 рр.

Torsus

Як повідомили у прес-службі ДПСУ, апаратура такого комплексу дозволяє виявляти людину на відстані у понад 4 кілометри, а транспортні засоби – за 12 кілометрів від місця несення служби. Ідентифікувати виявлених осіб можна на відстані понад 500 метрів, а легкову автівку – за півтора кілометра.

Torsus

Спостереження за місцевістю та окремими об’єктами ведеться за допомогою відео- та тепловізійних камер з фіксацією подій. Комплекс оснащений станцією супутникового зв'язку, що дозволяє екіпажу такої машини підтримувати зв'язок з іншими підрозділами ДПСУ та передавати дині цифровими каналами.

Torsus

"Використання тепловізійного комплексу істотно розширить можливості охоронців кордону, адже вони зможуть здійснювати приховане переміщення як дорожньою інфраструктурою, так і бездоріжжям", - відзначили у прес-службі прикордонників.

Torsus

Варто також додати, що у 2018 році Національна гвардія України закупила не менше трьох одиниць медичних евакуаційних автобусів на базі Torsus Praetorian 4х4.

Читайте також: ДПСУ отримала 10 БПЛА від Великобританії (відео)