xcounter
#

Один зі спецпідрозділів ДПСУ отримав на озброєння нові штурмові гвинтівки UAR-15 (відео)

1732
Бійці 10 окремого загону оперативного реагування "Дозор" ДПСУ під час тренувань з UAR-15
Бійці 10 окремого загону оперативного реагування "Дозор" ДПСУ під час тренувань з UAR-15

Автомати виробництва приватної компанії ТОВ "УКРОП" мають калібр 5,56×45 мм

Вслід за спецпризначенцями Національної гвардії України, переозброюватись штурмовими гвинтівками UAR-15 почали і їх колеги з Держприкордонслужби.

Як повідомила днями прес-служба ДПСУ, нові українські гвинтівки з "Натовським" калібром отримав 10 окремий загін оперативного реагування "Дозор".

Читайте також: Спецпризначенці НГУ переходять на вітчизняні штурмові гвинтівки UAR-15 (відео)

Відзначається, що ця модель з модульним компонуванням, яке дозволяє легко робити заміну різних компонентів, "повністю замінить автомат Калашникова".

UAR-15

Нагадаємо, що нові автомати виготовляє українське приватне підприємство ТОВ "УКРОП" (Ukrop) з частковим залученням у виробництві закордонних комплектуючих. Зокрема, ствол та ударно-спусковий механізм UAR-15 виготовляються американською компанією Daniel Defense.

UAR-15

Це (UAR-15) не перший виріб вітчизняних зброярів з "УКРОП", який пропонується українським силовикам. Так, у Збройні сили України постачається напівавтоматична снайперська гвинтівка UAR-10 під патрон за стандартом НАТО 7,62х51 мм (прийнята на озброєння ЗСУ у 2017 році). Крім того, Держприкордонслужба тестує нові пістолети-кулемети SMG-15.

Читайте також: ДПСУ провела випробування нових українських пістолетів-кулеметів SMG-15 (відео)