xcounter
#

ДПСУ провела випробування нових українських пістолетів-кулеметів SMG-15 (відео)

4068
Випробування пістолета-кулемета SMG-15 від компанії UKROP ДПСУ
Випробування пістолета-кулемета SMG-15 від компанії UKROP ДПСУ

Державна прикордонна служба України провела визначальні відомчі випробування вітчизняного пістолета-кулемета SMG-15 калібру 9х19 мм

Наголошується, що випробування нового озброєння було запроваджено за ініціативи Держприкордонслужби, із залученням експертів з інших силових відомств, відповідно до затвердженої Програми переозброєння підрозділів ДПСУ і методики визначальних відомчих випробувань такого типу зброї.

Українську розробку перевіряли протягом тижня. Зокрема, на різних етапах було протестовано можливості ведення стрільби при критичних умовах та екстремальних температурах, а також перевірені тактико-технічні й ергономічні характеристики.

Читайте також: ​Зброя українських снайперів: замість радянської СВД - натівський калібр та тепловізори (фото)

Відзначається, що за результатами тестів, пістолет-кулемет SMG-15 показав себе як надійний зразок сучасного озброєння з задовільними показниками. Наразі, керівництво Державної прикордонної служби домовилось з виробником (компанія UKROP) про передачу партії вітчизняних пістолетів-кулеметів до одного з підрозділів охорони кордону для підконтрольної експлуатації.

SMG-15
Пістолет-кулемет SMG-15 від компанії UKROP

Нагадаємо, що пістолет-кулемет SMG-15 був розроблений фахівцями приватної компанії ТОВ "УКРОП" (UKROP), яка більш відома як виробник нової гвинтівки UAR-10. Ця напівавтоматична снайперська гвинтівка під патрон за стандартом НАТО 7,62х51 мм побудована на платформі AR-10. Вона вже пройшла державні випробування, за результатом яких, влітку 2017 року, її було прийнято на озброєння Збройних Сил України.

Читайте також: ПТРК "Корсар" й "Стугна-П", "Малюк" та UAR-10 - чому навчають курсантів у Військової академії (відео)