xcounter
#

Тотальне оновлення "Штурм-СМ", гвинтівки для НГУ та модернізація МіГ-29: події тижня від Defense Express

3373
Тотальне оновлення "Штурм-СМ", гвинтівки для НГУ та модернізація МіГ-29: події тижня від Defense Express

Деталі про тотальну модернізацію "Штурм-СМ", гвинтівки для НГУ, модернізацію МіГ-29 та інші події тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Зброя для українських катерів. У США зацікавлені оснастити патрульні кораблі для Військово-морських сил ЗСУ протикорабельними ракетами. Про це повідомив представник Пентагону.

Читайте також: Золоті парашути: ВПС України купують парашутні системи удвічі дорожче, ніж їм пропонують
Ракетний комплекс Mk 60
Ракетний комплекс Mk 60 з керованими ракетами Raytheon BGM-176B Griffin B (Block II)

Мова йде, скоріше за все, про нові багатоцільові патрульні катери типу Mark VI. Нещодавно Держдеп США схвалив рішення передати Україні 16 таких човнів.

Чи будуть Bayraktar виготовляти в Україні? Наразі між Києвом та Анкарою тривають переговори щодо питання спільної розробки та виробництва цих дронів в Україні.

Bayraktar TB2

Окрім того, під час перемовин мова йшла також і про "спільну розробку іще потужніших систем", як повідомляє посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

Тотальна модернізація "Штурм-СМ" – поєднання останніх досягнень нашого оборонно-промислового комплексу.

Штурм-СМ
Станція ОПСН-І відповідає за виявлення та наведення ракети

Глибока модернізація самохідного ПТРК створена корпорацією "УкрІннМаш" спільно з ДККБ "Луч" та "Ізюмським приладобудівним заводом".

Ми мали можливість познайомитися з оновленим "Штурм-СМ", а також показати та розказати про головні особливості цього комплексу.

UAR-15 для НГУ. Окремий загін спеціального призначення Східного територіального управління Національної гвардії отримав нову зброю під калібр НАТО.

Відзначається, що після тестування UAR-15 калібру 5,56×45 мм, харківські гвардійці були задоволені результатами.

За їх відгуками нова зброя б’є кучніше за автомат Калашникова, має плавний спуск, а ще вона легко та швидко трансформуються задля цілого ряду специфічних задач, які потрібно виконувати спецпризначенцям.

СБА "Новатор" для Сухопутних військ ЗСУ. На озброєння 28 бригади Сухопутних військ ЗСУ поступили СБА "Новатор".

СБА

Цю бронемашину серійно виробляє приватне ТОВ Конструкторське-виробниче підприємство "Українська бронетехніка".

Окрім Збройних сил, ці бронемашини також постачаються й в Національну гвардію України. Так, у березні 2020 року компанія розпочала процедуру передачі партії СБА "Новатор", які були виготовлені в рамках державного контракту між підприємством та НГУ.

ССО ЗСУ отримали на озброєння СБА "Варта". Спеціалізовані бронеавтомобілі виробництва приватної компанії ТОВ Конструкторське-виробниче підприємство "Українська бронетехніка" спецпризначенці почали отримувати в цьому році.

"И снова здравствуйте". Ізраїльська компанія Elbit Systems готова модернізувати українські МіГ-29.

МиГ-29
Винищувачі ПС України Міг-29

У Міністерстві оборони України підтвердили агентству Defense Express інформацію про те, що ізраїльська компанія Elbit Systems отримала від своєї країни усі дозвільні документи для реалізації проєкту з модернізації українських винищувачів МіГ-29. І про це було поінформовано оборонне відомство України.

Детальніше про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Гарної неділі!

Читайте також: Яким буде модернізований єдиний ударний винищувач F-35: нові подробиці