xcounter
#

Яким буде модернізований єдиний ударний винищувач F-35: нові подробиці

Яким буде модернізований єдиний ударний винищувач F-35: нові подробиці
5418

Незабаром єдиний ударний винищувач F-35 отримає багато оновлень, які, в ідеалі, допоможуть йому залишатися домінуючим багатоцільовим винищувачем на довгі роки. Нові технології дозволять пілотам краще аналізувати своє оточення, збираючи дані з різних джерел, щоб вчасно спланувати атаку.

F-35, вже експлуатований в дев'яти країнах, повинен отримати нову серію модифікацій Block 4 в найближчому майбутньому. Літаки F-35 у модифікації Block 4 матимуть більш швидкі бортові комп'ютери, більше ракет, панорамний дисплей кабіни, «веденого» на основі ШІ та більшу дальність польоту.

Модернізація единий ударний винищувач F-35
Через модифікації, новий F-35 зовсім не буде схожий на той, що був спроектований на початку 2000-х років

Видавництво Aviation Week & Space Technology опублікувало короткий виклад майбутніх модифікацій Block 4. Замість одного великого монолітного оновлення, Block 4 буде випущен хвилеподібно, разом з Block 4.1, 4.2 і так далі. Таким чином, нові можливості швидше з'являться у глобальному парку літаків F-35.

Читайте також: Переможе кількість: підводні човни Японії дуже потрібні США у війні з Китаєм

Можливо, найважливіше оновлення Block 4 - це обчислювальна потужність. Завдяки новим комп'ютерам, F-35 зможе отримувати дані з інших повітряних, наземних і морських джерел, щоб надати пілотові більш цілісний огляд поля битви. Також, це повинно розширити можливості радіоелектронної боротьби, дозволяючи F-35 швидко блокувати радари і радіосигнали противника.

F-35 единий ударний винищувач
F-35 отримає нові бортові комп'ютери, які знають в 25 разів більше команд, ніж нинішні

Нова система запуску ракет «Sidekick» - ще одне велике оновлення. Зараз, F-35 може нести тільки чотири ракети середньої дальності AIM-120 AMRAAM, залишаючись при цьому непомітним. Літак може нести ще більше бомб і ракет зовні, але це зробить його більшої метою на ворожих радарах. Система Sidekick дозволить вмістити ще дві ракети AMRAAM в існуючий ракетний відсік.

Згодом, F-35 зможе нести ракету AIM-260 з більшою дальністю, яка зараз розробляється, а також нову ракету, призначену для вистежування і знищення наземних радарів.

Система запуску ракет Sidekick F-35
Завдяки системі запуску ракет «Sidekick», F-35 зможе нести шість ракет і залишатися непомітним

Інші оновлення чекають свого часу. Нова встановлена на крилі система паливного бака повинна збільшити дальність польоту F-35 на 25 відсотків, надавши йому бойову дальність близько 1200 км ціною збільшення радіолокаційної помітності.

Програма Skyborg ПС США спрямована на розробку «ведених», які будуть літати поряд з F-35. Вони забезпечать все - від збільшеної вогневої потужності до приманки, призначеної для того, щоб виманити ракети противника класу повітря-повітря.

Читайте також: Супутник Sentinel зафіксував пуски російських ракет "Кінжал": як це видно з космосу