xcounter
#

Переможе кількість: підводні човни Японії дуже потрібні США у війні з Китаєм

Переможе кількість: підводні човни Японії дуже потрібні США у війні з Китаєм
1386

Пропонуючи більше своїх підводних човнів для роботи спільно з підводним флотом ВМС США, Японія може не тільки компенсувати скорочення чисельності підводних човнів у США. Ця стратегія може підготувати ґрунт для більш широкої ролі Японії в регіональних зусиллях для гарантування безпеки проти експансіоністського Китаю.

Майбутнє скорочення підводного флоту ВМС США - не новина. Служба досліджень Конгресу попереджає про це щороку з 1995 року. Щоб пом'якшити скорочення, ВМС США зараз будують нові ударні підводні човни класу Вірджинія, і також планують заправити і продовжити термін служби декількох човнів класу Лос-Анджелеса.

Але скорочення чисельності сил все одно станеться. Як каже Рональд О'Рурк (Ronald O’Rourke), відомий військово-морської аналітик Служби досліджень Конгресу, "запобігти цьому вже не вдасться".

Читайте також: Новий виклик Китаю: США хоче інвестувати у роботизовані підводні човни
Підводні човни класу Вірджинія США і Японія
США намагається запобігти скорочення сил, тому будує нові підводні човни класу Вірджинія

Китайські стратеги знають про скорочення і говорять про це в своїх морських журналах. Але це також дає можливість підготовленим союзникам і партнерам США подолати цю проблему, тимчасово збільшивши можливості своїх підводних сил.

З початком скорочення, яке вже майже настало, стає все більш очевидним, що для тихоокеанських країн буде важливо заповнити цю прогалину і згодом стати більш впливовими партнерами у покращенні безпеки у Тихому океані.

На слуханні у Комітеті Палати представників зі збройних сил у червні О'Рурк поділився своїми спостереженнями, втім, так і не отримавши великого резонансу.

Ronald O’Rourke військово-морської аналітик Японія і США
Рональд О'Рурк запропонував Японії розширити свій флот до 30 човнів, щоб протистояти Китаю

Але О'Рурк витратив останні хвилини слухання, щоб зосередитися на потенціалі Японії по створенню набагато більшого підводного флоту.

"Я намагався обшукати світ, щоб знайти нереалізовану структуру західних ВМС і можливість номер один, яку я визначив - це японські ударні підводні човни".

Японія будує один ударний підводний човен на рік і виводить з експлуатації кожний підводний човен після 22 років служби.

Як зазначив О'Рурк, якби Японія "просто прийняла рішення залишити свої підводні човни на озброєнні протягом 30 років, вони могли б збільшити чисельність підводних човнів з 22 до 30, не побудувавши більше човнів, ніж вони вже планують".

Ударні підводні човни Японії
Японія зможе отримати вісім додаткових підводних човнів всього за рік

Мета Японії - мати 22 підводні човни у складі флоту, та якщо вони змінять цю мету на 30 човнів "у них було б 30 човнів протягом року, як раз тоді коли в США почнеться скорочення".

Японія будує один ударний підводний човен на рік

Збільшення японського флоту зробило б помітний внесок у протидію скороченню підводних човнів США і посилило б роль Японії у створенні безпеки союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

На слуханнях у Комітеті Палати представників зі збройних сил відставний начальник військово-морських операцій адмірал Гері Рогхед (Gary Roughead) сказав: "Настав час змінити характер нашого союзу з Японією".

Співпраця Японії і США Військово-морські сили
Раціональні американські лідери оборони вже обмірковують більш тісні відносини з Японією

Звичайно, Японії, можливо, доведеться змінити свої експлуатаційні процедури і стратегії технічного обслуговування, щоб підводні човни залишалися в експлуатації протягом 30 років, і збільшити свій флот майже на 40 відсотків. Але у Японії не повинно бути проблем з пошуком додаткових 600 моряків, необхідних для розміщення ще восьми підводних човнів.

Японія вже має два навчальних судна, і, будучи країною, яка ретельно займається підготовкою персоналу, знайти моряків для підтримку цієї нової престижної можливості для японців буде цілокм під силу.

Ударні підводні човни Японії
Японський ВМС глибоко поважають по всій Азії, і навіть сили США не завжди можуть відстежити сучасний японський флот підводних човнів

Військовий флот США повинен з радістю прийняти додаткові японські підводні човни, особливо якщо їх співпраця у цій галузі призведе до більш широкого визнання Японії в світі як сили, яка буде необхідною у найближчі роки для ефективної протидії військово-морським можливостям Китаю.

Читайте також: Чому Китай програє у війні з Тайванем: сценарій битви з допомогою США