xcounter
#

Новий виклик Китаю: США хоче інвестувати у роботизовані підводні човни

Новий виклик Китаю: США хоче інвестувати у роботизовані підводні човни
486

Згідно з внутрішнім дослідженням відділу міністра оборони США, передбачається, що гроші треба вкладати у великі роботизовані підводні човни. За словами ВМС США, це дозволить звільнити пілотовані підводні човни для виконання більш складних завдань.

Дослідження, проведене внутрішнім відділом CAPE (Cost Assessment and Program Evaluation) міністра оборони Марка Еспера (Mark Esper), рекомендує ВМС інвестувати у 50 великих безпілотних підводних апаратів, або XLUUV, щоб значно збільшити контроль військових у морі. Також пропонується додати від двох до трьох додаткових атакуючих підводних човнів через оцінку структури сил 2016 року, яка зажадала 355 кораблів, але основна частина грошей піде на безпілотні системи.

Orca XLUUV безпілотний підводний човен
XLUUV дозволить звільнити човни класу Вірджинія для виконання більш складних завдань

Результати дослідження показують те, що Еспер публічно заявляв протягом декількох місяців: ВМС США повинні відмовитися від використання великих пілотованих човнів для створення нових можливостей, а також швидко розробити флот безпілотних наземних і підземних апаратів. «Думаю, як тільки ми пройдемо цей процес з майбутнім флотом - це дійсно буде новий фундамент», - сказав Еспер Defense News. «Це дасть нам загальний напрям, в якому ми будемо йти, і я думаю, що це сильно змінить ситуацію з точки зору майбутнього флоту, структури, команди ВМС і морської піхоти».

Читайте також: Битва під хвилями: підводні роботи як новий виклик
Війсково-морські сили США
Міністр оборони Марк Еспер хоче повністю реструктурувати флот США

Ідея, що лежить в основі XLUUV, полягає в тому, щоб взяти на себе задачі, які зараз виконуються більшими підводними човнами класу Вірджинія і Лос-Анджелес, але для яких не потребується корпус вартістю 3 мільярди доларів. «Весь проект є однією з тих ключових областей, де США можуть використовувати свою перевагу в технологіях, щоб компенсувати свої недоліки при роботі з таким противником, як Китай», - сказав Ерік Вертхайм (Eric Wertheim), військово-морський аналітик. «У них просто є можливість викидати велику кількість людей для обслуговування техніки, і люди є одними з найдорожчих активів для збройних сил, особливо в західних країнах».

Китай безпілотні підводні човни
Китай виробляє можливості і платформи з дуже високою швидкістю

Військово-морський флот також розробляє комплекс безпілотних надводних кораблів, які призначені для посилення наступального удару, при цьому збільшуючи кількість цілей, які китайські військові повинні будуть виявити в бою.

Ця ідея отримала схвалення начальника військово-морських операцій адмірала Майкла Гілд (Michael Gilday) в кінці минулого року.

ВМС США беспілотні надводні кораблі
ВМС США також інвестує у комплекс безпілотних надводних кораблів

«Я знаю, що майбутній флот повинен включати в себе безпілотний комплекс», - сказав він. «Нам потрібна розподілена боротьба проти потенційного супротивника, який виробляє можливості і платформи з дуже високою швидкістю. Ми повинні змінити свій спосіб мислення».

Читайте також: Як HH-60G Pave Hawk майстерно здійснює дозаправлення у повітрі (відео)