xcounter
#

США перемістять на острів Гуам одну із двох батарей "Залізного купола" для "дослідного розгортання"

904
Армія США має дві батареї "Залізного купола"
Армія США має дві батареї "Залізного купола"

Американські військові говорять, що навчання на Гуамі за участі комплексу "Залізний купол" триватимуть до кінця 2021 року

Командування протиповітряної та протиракетної оборони Армії США оголосило, що перекидає на тихоокеанський острів Гуам одну із батарей своїх зенітно-ракетний комплексів Iron Dome, він же "Залізний купол". Про це пише портал Defense News.

Процес підготовки до стрільби ракетної системи Iron Dome, що належить Армії США, ілюстративне фото з відкритих джерел

Передбачається, що батарею "Залізного купола" перекинуть на Гуам в середині жовтня 2021 року, і перебуватиме ця система там як мінімум до кінця 2021 року.

Читайте також: Армія США почала формувати першу батарею гіперзвукових ракетних комплексів наземного базування

Під час навчань на Гуамі американські військові планують перевірити здатність "Залізного купола" до інтеграції в систему ППО, розбудованої на острові. При цьому начебто не планують проводити бойові стрільби із цього ЗРК.

Радіолокаційна станція комплексу Iron Dome, що належить Армії США, ілюстративне фото з відкритих джерел

Американські називають такий запланований захід за участі системи "Залізний купол" "дослідним розгортанням". Схоже, це – один із елементів реакції США на ескалацію агресії комуністичного Китаю проти Тайваню.

Командний пункт батареї комплексу "Залізний купол", що належить Армії США, ілюстративне фото з відкритих джерел
Як раніше розповідав Defense Express, 15 вересня 2021 року стало відомо, що США планують у 2022 році передати Україні наявні дві батареї "Залізного купола".

Як також розповідав Defense Express, у серпні 2021 року Армія США

провела перші бойові стрільби

із комплексу "Залізний купол", і це трапилось аж два роки потому після купівлі цих зенітно-ракетних комплексів в Ізраїлю.

Одна батарея Iron Dome складається з трьох пускових установок з 10-20 протиракетами Tamir у кожній, РЛС та пункту управління
Читайте також: Китай поставив новий "рекорд" по кількості літаків, що прорвали ППО Тайваню