xcounter
#

Скільки часу потрібно на відновлення трофейної техніки, і як в "полях" знайти дефіцитні запчастини

9605
"Парад" трофейних танків, фото - прес-служба 93-ої бригади ЗСУ, 9 травня 2022 року
"Парад" трофейних танків, фото - прес-служба 93-ої бригади ЗСУ, 9 травня 2022 року

Або які цікаві екземпляри техніки рашисти "передають" для ЗСУ під час своїх "актів доброї волі"

Прес-служба 93-ої окремої механізованої бригади "Холодний Яр" ЗСУ вперше за час війни вирішила детально розповісти про роботу свого рембату, що займається зокрема відновленням російської техніки, що була взята як трофей. У своїй публікації "холодноярівці" похвалились своїми найбільш екзотичними трофеями – рідкісною колісною САУ "Нона-СВК" калібру 120 мм, КШМ на базі БТР-80 та майже знищеною модернізованою БМП-1АМ "Басурманин", ну і танк Т-80У.

Але тут не менш цікавим є й інший момент – скільки часу займає процес відновлення трофейної техніки, залежно від ступеня її пошкодження. Ну і також – як відшукати потрібні комплектуючі до такої техніки в "польових умовах".

Читайте також: Боєць ЗСУ влучно вказав на головний недолік рашистського танка Т-80БВ (відео)
Трофейний танк Т-80У, фото - прес-служба 93-ої бригади, дата публікації - 4 серпня 2022 року

Наприклад, свою САУ "Нона-СВК" "холодноярівці" взяли як трофей у березні 2022 року, під час боїв на Харківщині. На цій машині заклинило двигун та "не вистачало деяких запчастин". Минуло 5 місяців відповідної роботи, перш ніж рембатівці 93-ої бригади змогли заявити – "скоро вона воюватиме проти своїх колишніх хазяїв".

Або ж наприклад та сама КШМ на базі БТР-80. Ззовні машина вціліла, але всередині – майже усе обладнання вигоріло. Тому, як можемо прочитати "посеред рядків", "холодноярівці" шукають будь-яке можливе обладнання, щоб повернути цій машині її "командно-штабний" функціонал.

Трофейна САУ "Нона-СВК", фото - прес-служба 93-ої бригади, дата публікації - 4 серпня 2022 року

Найбільш "екзотична" історія – якраз про відновлення БМП-1АМ "Басурманин". Судячи з усього, в руки "холодноярівців" потрапила саме та машина, що під час підриву показала новий рекорд з "баштометання".

Рембатівці проявили чудеса оптимізму та виявили, що башта після такого підриву ще цілком придатна до відновлення. Для відновлення механізмів башти "холодноярівці" використали комплектуючі від БТР-82, "позичені" від сусідів. А далі – бійці 93-ої бригади чекають на "зайве" шасі від БМП-1 від інших "сусідів", щоб таки нарешті остаточно відновити БМП "Басурманин" в "комплектному" вигляді.

Трофейна САУ "Нона-СВК", фото - прес-служба 93-ої бригади, дата публікації - 4 серпня 2022 року

Наприкінці тут варто додати ще дві ремарки. "Холодноярівці" говорять, що намагаються здобувати комплектуючі до трофейної техніки усіма можливими способами, навіть – знімають уцілілі запчастини з обгорілих ворожих машин.

Ще у березні 2022 року в руки бійців 93-ої бригади почала потрапляти ворожа техніка, в якій були проблеми з коробками передач, та редуктори були без масла. Це вказує, що уже тоді рашисти почали посилати в бій проти ЗСУ розконсервовану техніку, яку однак кидали самі орки, по причині частих поломок.

Комплектуючі для відновлення трофейної техніки, фото - прес-служба 93-ої бригади, дата публікації - 4 серпня 2022 року
Читайте також: ЗСУ знищили біля Ізюму російський "інженерний танк" на базі Т-72 (фото)