xcounter
#

Башти новітніх БМП літають не гірше, ніж у танків: ЗСУ скоро залишать РФ без "Басурманіна"

8975
Башти новітніх БМП літають не гірше, ніж у танків: ЗСУ скоро залишать РФ без "Басурманіна"

Наразі окупанти втратили вже дев’ять БМП-1АМ

Бійці Збройних Сил України продовжують нищити бойові машини піхоти рашистських окупаційних військ. Кадри з "демілітаризованими" БМП публікує Ukraine Weapons Tracker.

Так, згідно з повідомленням, Десантно-штурмові війська знищили одразу дві БМП-1АМ "Басурманин" російських окупаційних військ. Одній з них влаштували справжнє "баштометання", інша – також спалена нашими захисниками.

Читайте також: ЗСУ захопили цінний трофей для дослідження: найновіший російський додатковий захист для БМП

Нагадаємо, БМП-1АМ – це нова модернізація бойової машини піхоти, яку представили публіці у 2018 році, а про першу передачу "значної партії машин" відзвітували лише на початку лютого 2022 року.

Наскільки "значну" партію машин отримали війська РФ наразі невідомо, однак у відкритих джерелах можна знайти інформацію про те, що в планах Міноборони РФ було поставити перші 20 таких машин ще у 2020 році.

Втім, ці строки змістилися на два роки, а от чи змінилася кількість – невідомо, тому можна припустити, що насправді формулювання "значна партія машин" може бути елементарним бажанням приховати реальну невелику кількість машин, яка була поставлена у війська.

Водночас згідно з даними Oryx, з початку повномасштабної війни в Україні окупанти втратили вже дев’ять таких машин.

АрміяInform
Інфографіка АрміяInform

Бойова машина піхоти БМП-1АМ "Басурманин" – це модернізація БМП-1 з заміною башти на дистанційно-керований модуль від БТР-82А та з ПТРК 9К115 "Метис". Машина отримала радіостанцію Р-168-25У-2 та двигун УТД-20С1 потужністю 300 к.с.

Читайте також: Словенія поставила Україні югославську копію радянської БМП-2