xcounter
#

Боєць ЗСУ влучно вказав на головний недолік рашистського танка Т-80БВ (відео)

7070
Російський Т-80БВ, ілюстративне фото довоєнних часів
Російський Т-80БВ, ілюстративне фото довоєнних часів

Ергономіка завжди була "слабким місцем" усіх танків армії РФ

Twitter-профіль Ukraine Weapons Treacker виклав відео, яке оповідає – під час боїв на Сході нашої держави бійці Збройних Сил України захопили російський танк Т-80БВ. Але судячи за гострими висловлюваннями, наші захисники були вкрай незадоволені ергономікою затрофеєного танка.

(Обережно, у відео присутня ненормативна лексика).

Читайте також: Рашисти "подарували" ЗСУ рідкісні варіанти Т-80, один з яких не пройшов "танковий біатлон"

Танк Т-80БВ для ЗСУ – трофей доволі рідкісний. Автори порталу Oryx наводять консервативну оцінку, за якою наші захисники за час війни проти РФ захопили лише 14 танків типу Т-80БВ, і ще 42 танки такого типу були знищені. Тобто, виходить співвідношення – один затрофеєний танк Т-80ВБ на три знищені.

Насправді, проблема з ергономікою – хронічна для бронетанкового парку армії РФ. Наприклад, Defense Express в одній із публікацій розповідав про проблеми з внутрішньою ергономікою танка Т-72Б3 модифікації 2016 року, зокрема – у невдалому розміщенні прицільної апаратури. І що такі проблеми ергономічного характеру призвели до того, що окупанти кинули на полі бою мінімум 100 танків типу Т-72Б3, при тому що мінімум 250 танків було знищено під час сутичок із ЗСУ.

Рашистські Т-80БВ в Маріуполі, травень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Наші військові розповіли, які недоліки мають трофейні танки Т-80БВ