xcounter
#

Що військові США з Південної Кореї можуть дати для ЗСУ на прохання Пентагону

5506
БМП Bradley угрупування військ США у Південній Кореї, фото - U.S. Army/Sgt. Patrick Eakin
БМП Bradley угрупування військ США у Південній Кореї, фото - U.S. Army/Sgt. Patrick Eakin

Тут можуть бути поставки як уже наявної в ЗСУ зброї та амуніції, так і про поставку вже нових зразків техніки

Reuters пише, що Пентагон попросив свої війська у Південній Кореї надати "обладнання" для Збройних Сил України. Зазначається, що такий крок буде частиною зусиль США по допомозі Україні з матеріально-технічними запасами. Та не матиме жодного впливу на боєздатність угрупування військ Армії США у Південній Кореї (USFK).

Що саме за номеклатура техніки, боєприпасів чи запчастин може бути передана зі складів США у Південній Кореї саме за цим запитом – дані не розкриваються. Раніше були повідомлення про те, що Пентагон постачає для ЗСУ снаряди калібру 155-мм в тому числі зі своїх південнокорейських складів.

Читайте також: У Польщі вважають, що Україна може отримати Gripen, і це буде за посередництва США
САУ M109A6 зі складу угрупування військ США у Південній Кореї, фото - U.S. Army

Чим саме для ЗСУ зможе поділитись американське угрупування військ (USFK) у Південній Кореї, зможемо дізнатись, якщо відкриємо довідник The Military Balance 2022. Автори цього довідника вказують, що загалом USFK налічують 30,4 тисяч військовослужбовців, зокрема сухопутна складова – 21,5 тисяч "багнетів", розподілених на 1 механізовану бригаду, одну артилерійську бригаду та одну реактивно-артилерійську бригаду, ну і також - одну бригаду протиповітряної оборони.

Ці підрозділи мають на своєму озброєнні (без вказівки по кількості) танки M1A2 SEPv2 Abrams, бойові машини піхоти Bradley модифікацій M2A3/M3A3, самохідні артустановки M109A6 та реактивні системи M270A1. Частин протиповітряної оборони мають на озброєнні M902 Patriot PAC-3 та комплекси малої дальності Avenger.

Позиція ЗРК Patriot, ілюстративне фото з відкритих джерел

Перерахована вище номенклатура озброєнь або уже поставлена Збройним Силам України, або має скоро надійти в рамках нових пакетів військової допомоги США. Відповідно, як можемо припускати, американські військові зі своїх південнокорейських складів можуть дати комплектуючі та боєприпаси для згаданих вище зразків ОБТ. Можливо, не варто виключати поставку також і деякої кількості бойової техніки, яку використовує USFK у Південній Кореї.

Читайте також: Чому потрібні саме Patriot PAC3 та SAMP/T для перехоплення балістичних ракет та навіть Х-22