xcounter
#

Розстріл "чмобіків" під Бєлгородом: від теракту до національних розбірок в армії РФ

Часткова мобілізація у РФ вже "шкутильгає" на всі ноги
Часткова мобілізація у РФ вже "шкутильгає" на всі ноги
4170

Розстріл у Бєлгороді цілком міг стати наслідком розбірок "хто кому чебурек" і скоріш за все буде далеко не останнім

У армії РФ стався перший публічний випадок розстрілу "чмобіків" одразу на полігоні ще на території РФ. За вкрай стислою офіційною інформацією від так званого міноборони РФ "двоє громадян однієї з країн СНД здійснили теракт".

Повідомлено, що 11 осіб вбито, ще 15 з пораненнями доставлено до шпиталю. За неофіційною інформацією кількість інша - 22 вбитих та 16 поранених. Сама подія стала на полігоні поблизу населеного пункту Солоті, також він більш відомий, як полігон "Валуйки" де розташований постійний пункт дислокації 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу.

Читайте також: Чого злякалися кораблі рашистів, яку важливу перевагу має ЗРК HAWK та чим РФ розрахувалася за Shahed: події тижня війни від Defense Express

Сам розстріл стався під час проведення стрілецької підготовки й вогонь був відкритий по військовослужбовцях армії РФ, які були вишукуванні у строю. Але далі версії від різних джерел у РФ різняться.

мобілізація рф

По-перше, кого саме розстріляли, бо спершу з'явилась інформація, що вбиті - призвані за так званою "частковою мобілізацією", потім почались розмови, що це "добровольці", але в офіційному повідомленні - "особи, які виявили бажання брати участь у спецоперації".

По-друге, хто розстріляв, бо наразі існує дві версії - громадяни Таджикистану або Вірменії. При цьому не пояснюється, як громадяни іншої країни опинились на військовому полігоні, отримали зброю, нібито розстрілювали з автоматів та кулеметів. Також різняться дані й щодо кількості осіб, бо нібито розстріл здійснили троє, а одному вдалось втекти.

Але справа в тому, що багато громадян країн СНД мають подвійне громадянство РФ і були цілком офіційно призвані за мобілізацією. А намагання їх видати за іноземців - доволі "крива" спроба міноборони РФ якось "замазати" суть подій.

По-третє, взагалі відсутня офіційна інформація відносно мотивів, у версії від міноборони РФ - терористичний акт. Водночас є непідтверджені дані, що на цьому полігоні близько 100 "чмобіків" висловили відмову їхати під звільнений ЗСУ Лиман, з ними проводились "виховні заходи", включно з погрозами фізичної розправи. Але навіть в цій ситуації версія з "показовим" розстрілом доволі малоймовірна.

Більш вірогідною можливо вважати те, що розбірки в стилі "хто кому чебурек", які масово почались ще під час транспортування мобілізованих на полігони, як і прогнозувалось, призвели до логічних наслідків.

Міжнаціональна неприязнь, помножена на побутові проблеми на непідготовлених полігонах, банальні розбірки хто і чому має виконувати банальні "брудні роботи" на кшталт прибирання, побудова неофіційної ієрархії та зброя - "коктейль", який доволі часто призводив до подібних наслідків у армії РФ й у до мобілізації. А зараз на полігонах РФ він розбавлений ще й великою кількістю алкоголю та відсутністю дисципліни. Саме тому цей випадок може стати далеко не останнім.

Читайте також: Де зараз стоять Ту-95МС і Ту-160, які 10-11 жовтня били ракетами по Україні (фото)
ТЕГИ Війна