xcounter
#

Розпочинали з "Проривів", а закінчать металобрухтом: РФ буде возитися зі своїм 3-м АК аж до листопада – ГУР МОУ

6089
Розпочинали з "Проривів", а закінчать металобрухтом: РФ буде возитися зі своїм 3-м АК аж до листопада – ГУР МОУ

Рашистському 3-му армійському корпусу не вистачає ще близько 3000 "охочих"

Близько 40 % озброєння та військової техніки, за якою РФ "лізе" на бази зберігання, виявляться небоєздатною – її треба ремонтувати та приводити до ладу. Таку інформацію в ефірі Військового телебачення України розповів представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький.

Т-80 танк
Зняті зі зберігання російські танки Т-80

Він зауважує, що РФ має проблему з комплектуванням озброєнням та військовою технікою тих підрозділів, що наразі формуються, оскільки більшість новітньої техніки озброювалися ті БТГр, які заходили в Україну ще в лютому-березні.

Читайте також: Які сучасні літаки РФ активно падають в Україні та за чим окупанти лізуть на бази зберігання

Але найцікавіша у заяві Скібіцького інша деталь – він відзначив, що формування нового 3-го армійського корпусу російської армії, передові частини якого РФ вже перекидає в Україну, розтягнеться аж до кінця листопада цього року.

Основна організаційна структура 3-го армійського корпусу ЗС РФ
Основна організаційна структура 3-го армійського корпусу ЗС РФ

Тут варто нагадати, що поки рашистам вдалося у свій новий 3-й армійський корпус набрати близько 11,5-12 тисяч військових замість запланованої чисельності у 15,7 тисячі осіб.

БМП-1АМ "Басурманин
Російська БМП-1АМ "Басурманин"

Тобто, судячи з заяви Скібіцького, то на те, щоб дооформити 3-й армійський корпус ще трьома тисячами, рашистам знадобиться ще три місяці – й оснащувати їх будуть вже не новітніми Т-90М "Прорыв" чи БМПТ "Терминаторами", а знятою з баз зберігання техніки.

т-64
"Дебют" в Україні знятого зі зберігання російського Т-64 в Україні

Водночас, як пояснює Скібіцький, така історія з 3-м армійським корпусом розтягнеться передусім через проблему укомплектування спеціалістами, на підготовку яких потрібно не менш як три місяці.

Читайте також: Втрати ворога на Півдні ростуть в рази, авіація та артилерія в рази збільшує кількість ударів