xcounter
#

Російські літаки хитрістю "виманюють" українські ЗРК: наскільки ефективні такі маневри для рашистів

72558
Російський Су-35, фото ілюстративне
Російський Су-35, фото ілюстративне

Попри значну перевагу у повітрі, авіація РФ змушена вигадувати способи "виманити" українську протиповітряну оборону

Російська авіація пристосовується до сучасних реалій війни й вигадує нові способи ввести в оману підрозділи українських зенітних ракетних військ. Про це виданню АрміяInform розповів керівник одного з підрозділів повітряного командування "Південь" Ігор.

МіГ-29
МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ

За його словами, протягом декількох тижнів російська авіація за допомогою винищувачів намагається виманити "на живця" підрозділи українських зенітно-ракетних військ.

Читайте також: Вивів авіабригаду з-під удару та зірвав десант ворога - командир 831 БрТА про перші дні війни та що необхідно зараз

Підбитий російський Су-35С з залишками протирадіолокаційної ракети Х-31, ілюстративно

Тактика окупантів при цьому виглядає наступним чином: один з винищувачів заходить у зону знищення і "ховається", щоб викрити розташування українських засобів ППО, тоді як інший з безпечної відстані 120-140 км мав би запустити протирадіолокаційні ракети та знищити позиції наших військових.

Су-35
Знищений російський Су-35. Фото: Командування ПС ЗСУ

Але поки в окупантів такі маневри "не проходять", зауважує Ігор: "Поки всі ці маневри не приносять окупантам успіху. Кожен бій – це шахова партія, у нашій – ми на крок попереду".

су-34
Уламки збитого Су-34 "ВКС" РФ

Загалом він відзначає, що Повітряні Сили ЗСУ змогли не тільки зупинити ворожу авіацію, але й знищити чимало цілей у повітрі. Так, тільки підрозділами повітряного командування "Південь" з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну було знищено понад 120 ворожих цілей, з яких 25 літаків, 65 керованих ракет та десятки безпілотників.

Раніше Defense Express розповідав про те, що одна бригада ДШВ ЗСУ збила вже більше ескадрильї літаків "ВКС" РФ.

Читайте також: HIMARS успішно прийняв естафету від Bayraktar TB2, авіація та "арта" не відстають: ЗСУ нищать армію РФ на Херсонщині